Comeback ... Genk-flop stuurt ploeg met 2 goals naar laatste voorronde van de UEL en treft nu Ajax

Donderdag stonden de terugwedstrijden van de derde kwalificatieronde voor de Europa League op het programma. Genk werd uitgeschakeld door Olympiakos, waarna Paintsil hard werd aangepakt door de fans. Verder namen Ludogorets en Astana het ook tegen elkaar op. Bij Ludogorets stond Jakub Piotrowski in de basis, en hij scoorde twee keer in de 5-1 overwinning. De Poolse middenvelder speelde nog voor Genk en wist zich dus wél te plaatsen voor de volgende ronde, waarin ze het tegen Ajax zullen opnemen.

Jakub Piotrowski 2 goals vs Astana

In de heenmatch verloor het Bulgaarse team van Piotrowski met 2-1 van Astana, dus ze hadden nog iets recht te zetten in de belangrijke terugmatch. Ludogorets nam de wedstrijd meteen in handen en liet zien dat ze op het veld stonden om toch nog de overwinning binnen te halen. Na continu overwicht en balbezit kwamen ze na 23 minuten op voorsprong, maar twee minuten later kregen ze met de 1-1 een opdoffer te verwerken. Na de rust werden de kansen veel efficiënter omgezet in doelpunten, onder leiding van Piotrowski stond de voorsprong al na twee minuten op het scorebord, en opnieuw twee minuten later stond het al 3-1. Ludogorets kwam nooit meer in de problemen en wist nog twee keer te scoren. Tot overmaat van ramp pakte een speler van Astana een kwartier voor tijd ook nog rood, waardoor de boeken volledig toe waren. De kwalificatie was zo een feit: in de laatste voorronde nemen ze het op tegen Ajax.

Jakub Piotrowski Genk

In mei 2018 tekende Piotrowski een contract voor drie jaar met optie tot een extra jaar bij KRC Genk. Hij maakte zijn debuut tegen Fola Esch in de Europa League op 26 juli 2018. In totaal speelde hij 21 wedstrijden voor de Limburgers, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf. Helaas wist hij zich nooit onmisbaar te maken en vertrok hij op uitleenbasis naar Waasland-Beveren. Ook daar speelde hij erg weinig, maar zo'n vijf wedstrijden. In de zomer van 2020 verkaste de Pool definitief naar Fortuna Dusseldorf, en twee seizoenen later naar het Bulgaarse Ludogorets, waar hij nu dus aan de slag is.