Wie is Nilson Angulo, 20-jarig talent van Anderlecht dat hoge ogen gooide op WK U20?

Bij Anderlecht loopt er traditiegetrouw heel wat talent rond op Neerpede. Niet enkel in de jeugd, maar ook bij de aangekochte spelers. Paars-wit probeert geregeld jonge mannen warm te maken voor België, in de hoop dat ze later ontploffen in de Jupiler Pro League. Eén van die jongens, is Nilson Angulo. De Ecuadoriaan kwam vorig seizoen al even piepen, maar speelt vooralsnog vooral voor de RSCA Futures. Leer hem hier wat beter kennen.

Nilson Angulo Anderlecht RSCA Futures

Nilson Angulo is een Ecuadoriaanse, actieve voetballer die uitkomt voor Anderlecht en vooral bij RSCA Futures actief is, in de Challenger Pro League. Angulo is geboren op 19 juni 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar. In de zomer van 2022 plukte paars-wit hem weg uit zijn thuisland, bij LDU Quito. De Brusselaars betaalden €1,90 miljoen voor de (toenmalige) tiener. Een transfer met het oog op de toekomst, want Angulo viel vorig seizoen nog wat te licht uit voor de A-ploeg. Bij de RSCA Futures liet hij wél geregeld zijn klasse zien: hij stond er twaalf keer op het veld en trof twee keer raak. De linksbuiten heeft ondertussen een marktwaarde van €1,50 miljoen.

Nilson Angulo Ecuador

In zijn thuisland is Angulo allerminst onbekend. De snelle aanvaller debuteerde op jonge leeftijd bij LDU Quito, in de eerste klasse van Ecuador. Hij speelde er 35 matchen en wist daarin zeven keer te scoren en vijf assists te geven. Angulo was enkele weken geleden nog een van de sterke mannen op het WK U20, waar hij met drie goals één van de smaakmakers was. Hij maakte in 2021 zelfs al zijn debuut voor de hoofdmacht van Ecuador. Momenteel heeft hij drie caps op zijn naam staan. Een man voor de toekomst!

Angulo maakte vorig seizoen nog een belangrijke goal bij de RSCA Futures: