PRACHTIG: truitjes van Derde Nationaler leiden nieuw leven bij Gambiaanse voetbalclub

Voetbal, het is een sport voor alles en iedereen. De populairste sport ter wereld zien we niet enkel in Europa, maar ook in andere continenten. Afrika, bijvoorbeeld. Dat voetbal daar leeft, zien we onder andere in de Afrika Cup. Maar in Afrika is het lang niet altijd een sinecure om te voetballen en dus kunnen ze alle steun gebruiken. Die kregen ze vorige week van Avanti Stekene, ploeg uit Derde Nationale met een groot hart.

Avanti Stekene

Een van de trouwe supporters van deze leuke club brengt geregeld een bezoekje aan het Afrikaans Gambia en besloot dus om daar zijn lievelingsploeg even in te leiden... De truitjes van Avanti Stekene leiden nu een nieuw leven bij een lokale sportclub Sam FC. Daar zullen ze ongetwijfeld bijzonder tevreden mee zijn. Dergelijke hartverwarmende initiatieven kunnen we enkel maar steunen.

Derde Nationale

Avanti Stekene kent overigens een rustig seizoen in Derde Nationale. De Oost-Vlamingen staan na zestien speeldagen negende en verzamelden ondertussen al 22 punten. Daarmee staan ze toch al ruim boven de degradatiestreep, dus normaal moeten ze zich daar geen zorgen meer over maken. Stekene werd opgericht in 1977 en heeft geel-blauw-wit als clubkleuren. Pas sinds 2017 spelen de Oost-Vlamingen in de nationale reeksen.

Truitjes van Derde Nationaler Avanti Stekene leiden nieuw leven in Gambia