Cheats? Dankzij deze 6 verdedigende tips zul je alle wedstrijden winnen op FIFA 19!

'Fully' is één van de beste FIFA-spelers ter wereld. Hij onthult zes defensieve tips waardoor je gegarandeerd meer wedstrijden zult winnen! 

1. Druk zetten (R1/RB)

Druk zetten met de tweede man is een hele goed manier om te verdienen, weliswaar als je het goed uitvoert! Het basisconcept van dit gegeven is dat je druk moet zetten op de man met de bal, maar je de ruimte moet afdekken met een tweede speler. Door R1/RB in te drukken, zal de computer automatisch druk zetten op de man die de bal heeft. Zo kun je handmatig een speler selecteren die een mogelijke pass afdekt.

2. Probeer geen spelers uit positie te trekken Try not to take players out of position

Het is heel belangrijk dat jouw spelers niet verloren mogen lopen. Heel vaak gebeurt het dat je hoog drukt zet en je vleugelbacks heel diep gaan spelen. Dat kan positief zijn, maar meestal loopt dat slecht af. Als je de bal krijgt, geen probleem. Maar als je vleugelbacks de bal niet krijgen, is de kans groot dat je een tegendoelpunt zulte slikken omdat je hen uit positie trekt. Het is dus belangrijk dat je jouw team gestructeerd houdt. Een 4-2-3-1 formatie is hierbij heel goed. Zo kun je nog steeds met je middenvelders verdediger als de wingbacks te hoog staan.

3. Keeper bewegen

Op een laag niveau zal deze actie niet veel invloed hebben, maar op het hoogste niveau dan merk je dat dit een heel cruciaal detail kan zijn. Het is simpel: je moet je keeper bewegen door de rechter joystick in te duwen. Dit is belangrijk als je merkt dat een aanvaller oog in oog komt te staan met je doelman.

4. Balbezit

Dit klinkt niet echt als een verdedigende tip, maar toch speelt het een heel belangrijke rol. Wat je met de bal doet op je eigen helft is cruciaal. Je wilt absoluut vermijden dat je dom balverlies lijdt op je eigen helft, dus op dit vlak is dit ook een verdedigende tip. Soms moet je risico's nemen om creativiteit in je spel te brengen, maar doe dat dan op de helft van de tegenstander. Zo heb je altijd genoeg mensen achter de bal en is de afstand tot het doel kleiner. Bouw rustig op en gaat niet te wild tekeer.

5. Druk niet op het kruisje (of A) bij het verdedigen 

Velen denken dat je met de X-knop het beste een bal kunt afpakken. Probeer het echter te vermijden in je spel. Als je deze knop induwt, dan voer je niet echt een tackle uit, maar ga je gewoon je been vooruitzetten. Dit opent ruimte voor de tegenstander als hij je voorbij dribbelt. 

6. L2+R2, LT+RT

Je hebt twee mogelijkheden: ofwel hou je L2/LT en R2/RT vast, ofwel hou je enkel het linkerdeel vast. Het verschil is: als je beide knoppen zult indrukken, hebben je spelers een ruimer bewegingsbereik. Ze kunnen vooruit, achteruit en zijwaarts bewegen. Als je enkel de linker knop zult duwen, dan wordt je beperkt in het achteruit en vooruit bewegen, maar gestimuleerd in het links en rechts bewegen.

Als je op de flanken moet verdedigen en je weet dat je tegenstander zal terugkappen om ruimte te vinden, dan moet je LT/L2 gebruiken. Je moet enkel zijwaarts gaan als je de flanken moet verdedigen. Als het spel zich meer centraal bevindt, dan moet je beide knoppen induwen om ook vooruit en achteruit te kunnen bewegen.