AI AI... Ex-Club-talent is amper 21 jaar en is al aan zijn 6de(!) club in zijn carrière toe... nu 1e Nationale!

FC Knokke is een club die in de middenmoot staat in Eerste Nationale. De West-Vlamingen staan met 37 punten op een mooie achtste plaats in het klassement. De kustclub speelde vorig jaar mee voor de promotie naar 1B, maar die werd uiteindelijk gewonnen door Dender. Ook dit seizoen is de ambitie voor FC Knokke om weer bovenaan mee te doen. Daarvoor haalden ze deze winter een versterking uit Eerste Nationale bij La Louvière. Niemand minder dan Gabriël Lemoine. 

Gabriël Lemoine FC Knokke

Gabriël Lemoine werd geboren op 26 maart 2001 in La Louvière. De centrumspits doorliep alle jeugdreeksen van Club Brugge KV (dat nu vrijdag de topper speelt tegen Union) en transfereerde in 2019 van de beloften van Brugge naar het Franse Bordeaux. Het lukte de jonge Belg helemaal niet om door te breken bij de Franse club. Hij speelde er amper zeven wedstrijden voor het tweede elftal. In de winter van 2021 wil Lemoine minuten maken en kiest hij voor een uitleenbeurt aan Lommel. De uitleenbeurt aan de Belgische Tweede Klasser is absoluut geen voltreffer. De spits komt nooit in actie voor de Limburgers, in tegenstelling tot zijn broer Laurent Lemoine.

Het ongeluk blijft hem parten spelen...

De jonge Belg krijgt nu ook in Bordeaux te horen dat er voor hem geen plaats meer is in de selectie. Lemoine trekt hierdoor naar het Oostenrijkse KSV Hartberg. Helaas wordt ook deze transfer een flop. Lemoine speelt amper zes wedstrijden voor de Oostenrijkers en kan er nooit scoren. Enter La Louvière dan maar. De Waalse club probeert nog enkele plaatsen te stijgen in Eerste Nationale. Daarom trok het de jonge centrumspits aan als versterking. Ook deze stap is geen voltreffer. De spits krijgt amper speelkansen en scoort er ook geen enkele keer. Bij FC Knokke komt de ex-Club-speler enkele oude bekenden tegen. Met Sven Dhoest en Noah Aelterman lopen er nog twee ex-Club-spelers in Knokke rond. 

Gabriel Lemoine weetje

Hieronder zie je een filmpje van zijn voorstelling bij FC Knokke:

Ook interessant