Zal het hen een boost geven? RSCA-legende geeft aftrap tegen Antwerp: "I'm coming home, baby!"

Zondagmiddag om 13u30 is er in de Jupiler Pro League de topper tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC. Vooral voor paars-wit een erg belangrijke wedstrijd gezien de nederlaag tegen Union van afgelopen week. Het wil er alles aan doen om de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen en daarvoor rekent het ook op de steun van de fans. Om hen nog wat meer te motiveren, heeft Anderlecht een oude bekende uitgenodigd om de aftrap te geven. Niemand minder dan Sacha Kljestan!

Sacha Kljestan geeft aftrap Anderlecht-Antwerp

De Amerikaanse middenvelder speelde tussen 2010 en 2015 180 wedstrijden voor RSC Anderlecht en hij zou er drie keer kampioen worden. Na zijn avontuur in België keerde Kljestan terug naar zijn thuisland om er nog uit te komen voor New York Red Bulls, Orlando City en Los Angeles Galaxy. Begin 2023 hing hij zijn voetbalschoenen op 37-jarige leeftijd aan de haak. Nu hij wat meer vrije tijd heeft, besloot hij om af te zakken naar België om er zondag de aftrap te geven tussen Anderlecht en Antwerp. Benieuwd of het de spelers én fans vleugels zal geven. Het is alvast een echte publiekslieveling die er zondag zal bijzijn. "I'm coming home", klonk het onder meer in onderstaande aankondigingsvideo.

Leuke anekdote: in 2013 speelde Anderlecht voor de Champions League tegen PSG. Kljestan zal die wedstrijd niet snel vergeten. Hij had namelijk een incident met Zlatan Ibrahimovic, een persoon waar je niet echt graag ruzie mee hebt. "Het was een gewoon zuiver duel, en plots draait Zlatan zich om en zegt hij dat ik een vreselijke snor heb", aldus Sacha Kljestan. Die wedstrijd maakte Zlatan een hattrick in 36 minuten, wat nog steeds in de top vijf staat van snelste hattricks ooit in de Champions League.

Anekdote kljestan en ibra

Hieronder vind je een video waarin Kljestan een psychologisch spelletje speelt met Drogba: