Pakt Anderlecht komende zondag de titel tegen Club Brugge?

Mag Anderlecht zich zondag klaarmaken voor een ongelofelijk titelfeest? Dat is de hamvraag voor de negende speeldag in de Champions’ Play-offs.Paars-Wit krijgt namelijk de eerste kans om kampioen te spelen, maar dan moet het wel winnen van Club Brugge én dan mag Cercle Brugge niet verliezen tegen Union SG.

Wil je een online sportweddenschap afsluiten?Registreer je dan bij Unibet!

Anderlecht in de titelstrijd

De laatste titel van Anderlecht dateert ondertussen al van 2017. Sindsdien ging het vooral bergaf met de traditieclub… tot dit seizoen. Anderlecht draaide plots weer mee in de hoogste regionen en krijgt komende zondagavond een eerste kans om een 35e landstitel te vieren. 

Ook met een gelijkspel blijft Anderlecht in polepositie om het op de laatste speeldag af te maken. Zelfs als ze verliezen van Club Brugge zitten ze mathematisch nog steeds in de titelrace, al wordt het dan wel echt heel moeilijk.

Club Brugge in de titelstrijd

Club Brugge is zonder enige twijfel de sterkste ploeg in deze Champions’ Play-offs met zes gewonnen wedstrijden en twee keer een gelijkspel. Vooral door het feit dat Club enkel op de eerste speeldag gelijk speelde tegen Cercle en daarna maar liefst 18 op 18 pakte, ontpopten ze zich tot dé titelkandidaat van dit seizoen.

Maandagavond kwamen ze echter nipt te kort in de cruciale confrontatie met Union SG. De Brusselaars sleepten op de valreep een 2-2 uit de brand, waardoor Union in de titelrace blijft en Club haar voordeel tegenover Anderlecht kwijt is.

Voorspelling Anderlecht - Club Brugge

Tot voor maandag hadden we hoogstwaarschijnlijk altijd Club Brugge als favoriet voor deze wedstrijd aangeduid, maar na hun gelijkspel tegen Union liggen de kaarten toch heel wat anders. Anderlecht heeft nu namelijk een gigantisch voordeel, want met gelijke punten winnen zij altijd dankzij hun betere resultaat in de reguliere competitie.

Anderlecht heeft daardoor met zowel winst als een gelijkspel haar lot nog steeds in eigen handen op de laatste speeldag. Bij Club Brugge is de druk heel wat hoger, gezien zij absoluut niet mogen verliezen en met een gelijkspel ze ook nog het resultaat van Anderlecht en Union moeten afwachten op de laatste speeldag.

Club Brugge heeft op maandag onder druk al een eerste keer punten laten liggen en ook in de halve finale van de Conference League bezweken ze in het slot van de wedstrijd tegen Fiorentina. Het zou ons daarom niet verbazen mocht Anderlecht minstens een punt en misschien zelfs wel de drie punten tegen Club Brugge veroveren, zeker met de uitstekende thuisreputatie die ze al een heel seizoen hoog houden.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Union SG.