BIZAR: 1B-club op de sukkel na tien wedstrijden zonder doelpunt... maar won toch één keer!

De Challenger Pro League is dit seizoen razendspannend. Zulte-Waregem en Beerschot strijden voor de eerste plaats, maar ook outsiders als Deinze en Patro Eisden liggen op de loer. Een ploeg die volledig is weggezakt, is Francs Borains. De promovendus begon met drie overwinningen in de eerste zes speeldagen nochtans niet heel slecht aan het seizoen. Hierna zakte de Waalse club helemaal weg in het klassement waardoor het nu op een veertiende plaats kampeert. Niet alleen die lage plaats doet zorgen baren, maar vooral het aanvallend spel lijkt op zijn zachtst gezegd stroef te verlopen.

Francs Borains 10 matchen zonder goal

De laatste keer dat een speler van Francs Borains de netten deed trillen is alweer tien speeldagen geleden. Op 24 september was dat. Vreemd genoeg won de club op 4 november nog een match. Je denkt vast hoe dat mogelijk is aangezien Francs Borains al tien speeldagen niet kon scoren. De Waalse club kon zelf niet scoren, maar tegenstander SL16, de beloften van Standard, maakte twee eigendoelpunten. Hierdoor kon de club van politicus George-Louis Bouchez toch nog eens zegevieren. De Waalse club werd ondertussen ook al uitgeschakeld in de Beker van België tegen STVV. Een bittere pil om slikken voor Les Verts, die dus ook in de Challenger Pro league in het sukkelstraatje zitten. Het dreigt nog een lastig seizoen te worden voor de promovendus.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd tegen Deinze:

Francs Borains AZ Alkmaar

Tijdens de international break speelde de Waalse club tegen AZ Alkmaar, maar dat liep niet zo vlot. Ze kregen een pak slag, 10-2.

Bekijk hieronder één van de goals:

Francs Borains

Royal Francs Borains is een Belgisch voetbalclub uit Boussu-Bois in de Waalse provincie Henegouwen. De ploeg speelt haar thuismatchen in het Stade Robert Urbain, dat plaats biedt aan zo'n 6.000 toeschouwers. De clubkleuren zijn groen-wit en de voorzitter is er niemand minder dan politicus Georges-Louis Bouchez. Francs Borains bestaat onder haar huidige vorm nog maar sinds 2014, toen werd een fusie aangegaan met Charleroi Fleurus. Les Verts zijn duidelijk in opmars...

Francs Borains promotie naar 1B

Francs Borains speelde in het seizoen 2017/2018 nog in de Derde Amateurklasse, maar geleidelijk aan rukten ze op. In 2018 promoveerden ze naar Tweede Nationale en amper twee jaar later werden ze hier kampioen: promotie naar Eerste Nationale tot gevolg! Twee seizoenen geleden werd degradatie net vermeden omdat Excel Moeskroen geen proflicentie kreeg. Amper één seizoen later slaagden ze erin derde te eindigen en naar de Challenger Pro League te stijgen. Daar zijn ze nu dus actief.

Teddy Chevalier is dé man bij Francs Borains, hij kwam afgelopen zomer de Eerste Nationaler versterken. Bekijk hieronder zijn eerste interview met zijn nieuwe ploeg.

Ook interessant