Filip Joos komt met droevig nieuws voor clubs die 'Extra Time' willen hosten: "Zij maken zeer weinig kans"

Het format van Extra Time is dit seizoen compleet veranderd. Aster Nzeyimana is verdwenen als presentator en Filip Joos neemt zijn rol over als soort van moderator. Ook de studio is verplaatst naar een voetbalkantine van een Belgische amateurclub. Zo vond de eerste aflevering in de kantine van KV Bonheiden uit Tweede Provinciale plaats. Amateurclubs mogen zich kandidaat stellen om ook eens als 'studio' te dienen. Blijkbaar kwamen er hiervoor al enorm veel reacties binnen. Toch maakt niet iedereen evenveel kans...

Extra Time voetbalkantine

Het nieuwe format van Extra Time hebben we eerder al aan jullie uitgelegd. Een opmerkelijke verandering is de studio. Niet langer de saaie greenkeystudio van de VRT, maar wel een bescheiden voetbalkantine van een Vlaamse amateurclub, gevuld met supporters. “Extra time zoekt het komende jaar de mooiste voetbalkantines van Vlaanderen op en zal elke maandag vanop die locatie uitzenden”, kondigde de VRT aanvankelijk aan. KV Bonheiden mocht alvast de eerste aflevering op gang trappen en dat zal ook de komende weken zo zijn.

Filip Joos '90 Minutes' Extra Time

Welke club daarna aan de beurt komt, is nog een raadsel. Er kwamen al veel sollicitaties binnen, maar volgens Filip Joos maakt niet evenveel kans. Clubs uit West-Vlaanderen en Limburg zullen het normaal gezien al zeker niet worden, zo verkondigde Filip Joos in de podcast '90 Minutes'. "Ik ga hier even de VRT-kerk ontbloten. Wij moeten binnen de vijftig kilometer van de VRT blijven. Gaan we verder weg, dan kost dat de technici extra uren en wordt het programma duurder. Dan moet hun werk immers gespreid worden over twee dagen. Die installatie opstellen, dat is doorwerken. Binnen de vijftig kilometer is dat nog te doen op één dag. Iemand uit Roeselare moeten we antwoorden dat de kans zeer klein is dat het zal lukken", aldus Filip Joos. Toch mogen de clubs die verder dan 50 kilometer van Brussel liggen, hopen dat het in de toekomst veranderd. Filip Joos liet alvast de deur op een kier.

extra time studio bonheiden filip joos

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link