Voorbeschouwing Club Brugge - Anderlecht: alles wat je moet weten

Zondagavond nemen Club Brugge en RSC Anderlecht het tegen elkaar op. Acht van de laatste tien duels eindigden op een gelijkspel, maar de recentste leverde voor paars-wit drie punten op. Angulo maakte toen in het absolute slot het winnende doelpunt om de comeback van 1-0 naar 1-2 rond te maken voor de Brusselaars. 

Opstelling Club Brugge

Simon Mignolet ligt nog steeds in de lappenmand, dus Jackers verdedigt het Brugse doel. In de defensie komt Sabbe in de ploeg voor Odoi, die geblesseerd uitviel tegen Cercle Brugge. Ordonez, Mechele en Meijer vervolledigen de defensie. Op het middenveld geen Hans Vanaken die wegens ziekte forfait moet geven. Onyedika, Nielsen en Vetlesen zijn wel van de partij. Nusa en Skoras zullen vanaf de flanken proberen spits Igor Thiago van kansen te voorzien.

Opstelling Anderlecht

De doelman en defensie van Anderlecht scheppen geen verrassingen: Schmeichel, Sardella, Debast, Vertonghen en Augustinsson zullen het paars-witte doel verdedigen. Op het middenveld komen Delaney, Leoni en Stroeykens aan de aftrap. Mats Rits start dus niet tegen zijn ex-club. Ook in de aanval vinden geen verrassingen plaats. Hazard start op links, Dreyer op rechts en Dolberg begint in de spits.

Zaterdag won Genk tegen Antwerp en viel één man erg op...