HUH? Deze JPL-smaakmaker zit op de schoolbanken met Xavi, Xabi Alonso en Raul

Veel voetballers begin na hun voetbalcarrière ook aan de trainersstiel. Dé smaakmaker van Eupen dit seizoen, Luis Garcia, is één van de spelers die nu al denkt aan zijn carrière buiten de krijtlijnen. Daarbij vertelt hij ook een zeer opvallende anekdote.

Toen het voetbalseizoen 2017-2018 erop zat, koos Luis Garcia ervoor om zich volop in te zetten voor een trainersdiploma. Alle Spanjaarden met minstens 5 caps of 5 jaar ervaring in La Liga werden uitgenodigd voor een spoedcursus; daarop kon Luis Garcia geen nee zeggen. En zo belandde hij in klas met heel wat voormalige internationale toppers, zoals Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Victor Valdes en Raul. In een interview met Het Nieuwsblad liet hij daarover het volgende, leuke verhaal optekenen:

"Al die grote sterren stelden zich zeer nederig op. Ook ’s middags tijdens de lunch. Dan babbelen ze ook gewoon mee. Over wat? Voetbal, natuurlijk. Al was het dan vaak iets minder serieus. Valdes en Xavi plaagden me vaak hoe zij met Barcelona mijn Espanyol versloegen. Dat is een rivaliteit, hoor. Gelukkig schoot Raul mij dan te hulp om Barcelona eraan te herinneren hoe vaak hij met Real Madrid hen had verslagen.”

Ook het volgende liet Luis Garcia zich ontvallen: “Eén iemand gaf dan een trainingsoefening, de rest voerde die uit. Het niveau was… gigantisch hoog. Al die mannen zijn nog maar net weg van dat allerhoogste niveau en kunnen nog steeds waanzinnig goed voetballen. Al vonden ze wel dat ik met mijn fysieke conditie bij de beteren hoorde. Ik was een van de weinige nog actieve professionals.”