Ex-Rode Duivel bijzonder streng voor Thibaut Courtois: "Niet volwassen op gereageerd!"

Het gespreksonderwerp van deze week is uiteraard het interview van Thibaut Courtois bij Sporza. De Belgische doelman gaf aan niet deel te nemen aan het EK in Duitsland en dat zijn relatie met bondscoach Domenico Tedesco zeer stroef loopt. Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van Courtois én Tedesco. Iemand die de kant van de bondscoach kiest, is Vital Borkelmans. De ex-Rode Duivel en ex-assistent-coach van de nationale ploeg, was in Het Nieuwsblad best streng voor de doelman van Real Madrid...

Vital Borkelmans Rode Duivels

Vital Borkelmans is een 60-jarige ex-profvoetballer met 22 caps voor de Rode Duivels. In het verleden was hij ook assistent-trainer van Marc Wilmots bij de nationale ploeg. Hij kent dan ook het reilen en zeilen bij de Rode Duivels en liet zich in Het Nieuwsblad dan ook uit over de zaak Thibaut Courtois. Terwijl sommige analisten de kant van de Belgische doelman kiezen, neemt Borkelmans het op voor Tedesco. Ook Hans Vandeweghe was trouwens al bijzonder streng voor Thibaut Courtois.

Vital Borkelmans Thibaut Courtois

"Bij ons greep Vertonghen ook naast de kapiteinsband. Hij was daar zwaar ontgoocheld om en liet dat ook zien - dat mocht ook. Maar hij zegt dan: 'Oké, het leven gaat verder'. Dat is professioneel. Lukaku gedraagt zich als een kapitein, of je hem nu de band geeft of niet. Voor Courtois ligt dat anders. Dat EK... sorry hé, maar met zijn blessure kan je daar op zes maanden echt van terugkomen. 't Is de persoon Courtois zelf. Met alles wat hij al bereikt heeft in zijn carrière is het jammer dat hij hier niet volwassen op reageert. Tedesco moet consequent zijn naar de groep toe. Door de manier waarop hij dit heeft aangepakt, heeft hij veel respect gekregen van mij. Hij is rechtdoorzee. Marc was ook zo", aldus Vital Borkelmans.

vital borkelmans thibaut courtois

Domenico Tedesco Thibaut Courtois

Daar stopt het echter niet bij. Op het einde van het interview heeft Vital Borkelmans nog een goede raad voor Thibaut Courtois. "Tedesco heeft de grootste verantwoordelijkheid van het land en Courtois heeft hem in juni in de steek gelaten. Samen met het land waar hij op handen gedragen wordt. Daar mocht hij toch wel eens wat van zeggen, niet? Heel België was ontgoocheld toen hij naar huis ging, en heel België gaat content zijn als Tedesco en Courtois erin slagen dit uit te praten. Er is geen moord gebeurd hé. Iedereen maakt fouten, dat zullen ze allebei wel inzien. Als ik Courtois was, zou ik de deur voor het EK toch nog even openhouden..."

vital borkelmans thibaut courtois

Vital Borkelmans Club-Atlético Madrid

Het is geen geheim dat Vital Borkelmans een Club Brugge-supporter is. Hij verzamelde dan ook 457 (!) wedstrijden voor blauw-zwart. Na de stuntzege van Club Brugge tegen Atlético Madrid in de Champions League (seizoen 2022-2023) was hij logischerwijs uitzinnig. Geniet even van onderstaande beelden:

@voetbalflitsen.be Vital had een gezellige avond na de stuntzege tegen Atlético Madrid, zoveel is duidelijk 😅 #Voetbal#Soccer#Football#clubbrugge#cluatl#ucl#championsleague#atléticomadrid♬ origineel geluid - Voetbalflitsen BE