Antwerp-fans bezoeken Jan Breydel en laten boodschap na aan 'boeren' van Brugge: "Bedankt..."

Op zondag 21 mei 2023 beleefden de Antwerp-fans geen pretje aan hun uitwedstrijd tegen Club Brugge. Integendeel, de wedstrijd op Jan Breydel werd terecht met 2-0 verloren, hun enige nederlaag in de Champions' Play-Offs. Het heeft echter niet lang geduurd voor enkele supporters van de Great Old opnieuw de oversteek maakten naar West-Vlaanderen. En dat heeft allemaal te maken met de 'hulp' van Club Brugge, afgelopen zondag.

Antwerp-fans Jan Breydelstadion

Royal Antwerp FC werd afgelopen zondag kampioen van België. Het won niet van Genk, maar had genoeg aan een gelijkspel. En dat allemaal omdat Union niet kon winnen van Club Brugge. Straffer nog: blauw-zwart boekte op de slotspeeldag haar tweede overwinning van de Champions' Play-Offs. Toch wel verrassend, want de vorige landskampioen was niet in vorm, speelden nergens meer voor en leek Union zelf even de titel te gunnen. Niks bleek minder waar. Antwerp werd mede dankzij de hulp van Club Brugge kampioen en dat zijn ze daar nog niet vergeten...

Groeten van Antwerp

Op onderstaande foto zien we meteen waarom. Enkele Antwerp-fans bezochten het Jan Breydelstadion en hingen een spandoek uit aan de oosttribune. "Bedankt, groeten van Antwerp", staat er te lezen. Op de grond liggen een negental jute zakken aardappelen, verwijzend naar de bijnaam van Club Brugge: de 'boeren'. Op deze manier willen de Antwerp-fans hun aartsrivalen uit Brugge - met een knipoog - bedanken. De FCB-fans zelf baalden enorm nadat ze de Great Old kampioen zagen worden... Ondertussen is het spandoek al weggehaald en verbrand door de Club Brugge-fans.

antwerp club brugge

Noa Lang is één van de spelers die de Antwerp-fans mogen bedanken. Hij scoorde de 1-2 in het Dudenpark.