Opvallend: JPL-club werkt komende week al 1ste oefenmatch af, 8 andere clubs dan nog in vakantie

Het seizoen in de Jupiler Pro League liep vorige week ten einde, maar lang hoeven we niet op onze honger te zitten. Komende week beginnen er al enkele Belgische ploegen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. En de weken erop gaan uiteraard gepaard met tal van oefenmatchen. Lang zullen we dus niet zonder voetbal zitten, ook al omdat er nog EK-kwalificatiematchen en Nations League-wedstrijden worden afgewerkt. Eén ploeg die er erg vroeg aan begint, is STVV. Zij werken zelfs al twee wedstrijden af de komende weken.

Eerste trainingsmomenten JPL-clubs

Eerder vandaag deelden we jullie al mee wanneer de Belgische clubs beginnen te trainen in functie van het nieuwe seizoen. Sommige clubs beginnen maar liefst twee weken later dan andere, maar dat heeft alles te maken met de Champions' en Europe Play-Offs. Ploegen als Antwerp, Genk, Gent en Cercle Brugge hebben namelijk ps later vakantie gekregen dan ploegen als Anderlecht en Eupen, die niet deelnamen aan de pay-offs. Nog een ploeg die er vroeg aan begint, is Sint-Truiden. De Kanaries beginnen maandag 12 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

STVV twee vroege oefenmatchen

STVV is niet de enige JPL-club die er volgende week al aan begint. Anderlecht, Eupen, Kortrijk en RWDM volgen hun voorbeeld. Wat wel opvallend is, is dat de Limburgers de eerste zijn die reeds enkele oefenmatchen hebben gepland. Op zaterdag 17 juni spelen zij zelfs al een oefenmatch op het veld van Zepperen-Brustem, onlangs kampioen geworden in Eerste Provinciale. Een week later, op zaterdag 24 juni, spelen ze dan weer een oefenmatch tegen Dessel Sport, dat is een club uit Eerste Nationale.

Play-offs clubs beginnen later

Wat opvalt is dat Sint-Truiden al twee oefenwedstrijden speelt terwijl de spelers van acht andere ploegen nog in vakantie verkeren. Antwerp, Cercle Brugge, Club Brugge, KRC Genk, KAA Gent, Standard, Union en Westerlo beginnen pas aan de voorbereiding in de week van 26 juni (los van fysieke testen). Dit is natuurlijk niet zo verrassend, gezien alle acht deze ploegen aan de play-offs deelnamen en een later seizoenseinde kennen. Wanneer zij opnieuw beginnen te trainen, staat STVV (om maar een voorbeeld te noemen) al twee weken ver in de voorbereiding en hebben zij al twee oefenmatchen in de benen. Dat kan natuurlijk nooit slecht zijn. Benieuwd wat de Kanaries komend seizoen zullen betekenen in de Jupiler Pro League!

Helaas voor de STVV-fans zullen zij topschutter Gianni Bruno niet langer aan het werk zien. Hij werd gehuurd van KAA Gent.