Niet te stoppen! 35-jarige Fransman met méér dan 100 JPL-matchen op teller tekent bij 1e Nationaler

Kennen jullie Clement Tainmont nog? De 35-jarige Fransman weet van geen ophouden. De vleugelaanvaller was in het verleden nog actief in België bij Charleroi, KV Mechelen en Moeskroen en gaat nu aan de slag bij Eerste Nationaler Francs Borains. Vooral bij KV Mechelen zit hij voor eeuwig in het geheugen gegrift, want hij zorgde drie jaar geleden met zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk voor de promotie naar Eerste Klasse. Ook de broer van Vincent Kompany gaat trouwens aan de slag in de lagere reeksen van ons Belgische voetbal.

Francs Borains verrassende leider

Het kan snel gaan in het amateurvoetbal. Francs Borains, dat vorig seizoen nog moest knokken om in Eerste Nationale te blijven, stond halfweg september met een foutloos rapport op kop. De Henegouwers wonnen hun vijf eerste wedstrijden, scoorden tien keer en slikten slechts twee doelpunten. Ze stonden zo alleen op de eerste plaats met vijftien punten. Nadien volgden enkele mindere resultaten, waardoor de Waalse club momenteel op een elfde plaats staat. 

Francs Borains Eerste Nationale

Leuk feitje is dat de club geleid wordt door MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Afgelopen mercato zorgde hij voor heel wat nieuw bloed bij zijn club door ervaren rotten als Dimitri Mohamed en Teddy Chevalier naar zijn club te halen. Die laatste is trouwens de nieuwe kapitein. Francs Borain speelt in het Stade Robert Urbain, dat een capaciteit heeft van zo'n 6.000 toeschouwers. Zien we Les Verts volgend seizoen mét Clement Tainmont in de Challenger Pro League? Dat zou wel héél verrassend zijn!

Teddy Chevalier is dé man bij Francs Borains, hij kwam eerder de Eerste Nationaler versterken. Bekijk hieronder zijn eerste interview met zijn nieuwe ploeg.

Hieronder een filmpje van Francs Borains, vorig seizoen in actie op het veld van RFC Liège.

Ook interessant