Broer van Belgische voetballegende tekent na 2,5 jaar zonder club contract bij ... 2de Nationaler

François Kompany is een 33-jarige Belgische verdediger en uiteraard de broer van Vincent Kompany. François werd eveneens geboren in Ukkel, maar is drie jaar jonger dan de Burnley-trainer. Terwijl zijn broer reeds gestopt is met voetballen, weet François niet van ophouden. De centrale verdediger zat maar liefst 2,5 jaar zonder club, maar heeft nu een contract getekend bij KSC Lokeren-Temse uit Tweede Nationale.

François Kompany

François Kompany werd opgeleid bij KV Mechelen en heeft verder een verleden bij Macclesfield, FC Brussel, Sint-Niklaas, Eendracht Aalst, Seraing, Patro  Eisden en KSV Roeselare. Bij de West-Vlamingen kende hij zijn beste periode door er 48 matchen op Tweede Klasse-niveau te spelen. Destijds misten ze op een haar na promotie naar de Jupiler Pro League, helaas bleek Royal Antwerp FC te sterk te zijn in de promotiefinale. Sinds juli 2020 zat Kompany zonder club, maar hij is nooit blijven stilzitten. Hij bleef verder trainen met Free Pro Players FC, dat is een ficitieve club die transfervrije spelers hun conditie laat onderhouden en enkele vriendschappelijke matchen speelt. Zo kunnen ze gescout worden door prof- of amateurclubs en dat is net wat er gebeurd is met François Kompany.

Lokeren-Temse

Lokeren-Temse lijkt genoeg vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van de 33-jarige Belg en hij komt bij de club vanaf 1 januari 2023. De Oost-Vlamingen staan op een derde plek in Tweede Nationale en willen dit seizoen koste wat het kost promoveren naar Eerste Nationale. Vorig jaar lukte dat niet, dit jaar moet het onder meer de concurrentie aangaan met Eendracht Aalst en Oostkamp. Hopelijk kan Kompany hen daarbij een handje helpen. Ervaring heeft hij alvast wel!

francois kompany lokeren

Zo werd François Kompany aangekondigd bij KSC Lokeren-Temse:

=

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link