Ooit JPL-flop met 25 matchen, nu op 35-jarige leeftijd KNALLEND in China met 8 goals op 13 wedstrijden

De meeste voetballiefhebbers richten hun pijlen doorheen het seizoen enkel op de Europese (top)competities. Wat buiten Europa gebeurt, ontsnapt vaak aan de aandacht. Niet onlogisch, want vaak zijn er amper beelden te vinden of worden deze wedstrijden op andere tijdstippen gespeeld. Zoals bijvoorbeeld in China, waar toch enkele ex-JPL-spelers actief zijn, bijvoorbeeld: Stanciu, Zulj, Acheamong of Mushekwi. Die laatste is aan een heel erg sterk seizoen bezig en dat op 35-jarige leeftijd. 

Nyasha Mushekwi beast

Nyasha Mushekwi is aan een heel erg sterk seizoen bezig. De ex-spits van KV Oostende speelt momenteel bij Zhejiang in de Chinese competitie. De spits uit Zimbabwe zit momenteel aan acht doelpunten en twee assists op dertien wedstrijden. Erg straf als je weet dat hij al 35 jaar oud is en zijn team momenteel pas op een tiende plek staat. Hij staat ook tweede in de topschutterslijst, enkel Leonardo scoorde nog twee doelpunten meer.

Nyasha Mushekwi

Mushekwi begon zijn carrière bij CAPS United in Zimbabwe zelf. Na amper één seizoen vertrok hij naar Zuid-Afrika waar hij een contract tekende bij Sundowns. Na zijn passage daar, maakte hij een veelbelovende transfer naar KV Oostende. Na zijn avontuur in België trok hij terug naar Sundowns, om zo op leenbasis naar Djurgarden te vertrekken. Via daar kwam hij in China terecht waar hij nu nog steeds actief is.

Bekijk hier een video van Mushekwi zijn eerste vijf doelpunten in Zweden (Djurgarden):