Wie is Ahmed Abdullahi, 19-jarig talent van KAA Gent dat z'n kans krijgt in de voorbereiding?

Ook bij KAA Gent zijn ze begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2023-2024. De Buffalo's kenden een teleurstellend seizoen, maar sleepten alsnog Europees voetbal uit de brand. Hoe dan ook, nu het format wijzigt, hopen ze bij Gent wel echt opnieuw die Champions' play-offs te bereiken. We verwachten dat er de komende weken toch het één en ander verandert bij de Oost-Vlamingen. Ondertussen maken ze werk van hun academie: Brian Agbor tekende een contract tot 2024 en Ahmed Abdullahi krijgt zijn kans in het tussenseizoen. Leer die laatste hier wat beter kennen.

Wie is Ahmed Abdullahi van KAA Gent?

Ahmed Abdullahi is een Nigeriaanse, actieve voetballer van KAA Gent. Abdullahi is geboren op 19 juni 2004 en momenteel dus negentien jaar. KAA Gent plukte de youngster vorige zomer weg uit zijn thuisland, waar hij speelde bij HB Abuja. Een transfer met het oog op de toekomst, want Abdullahi - echt een beest voor zijn leeftijd - werd nog bij de U18 en Jong KAA Gent gestald. In de Challenger Pro League klokte de aanvaller vorig seizoen af op 10 wedstrijden, veelal invalbeurten. Hij kwam er nog niet tot scoren. In februari haalde hij al eens de selectie van het A-elftal, maar debuteren deed hij nog niet. Abdullahi krijgt de komende weken de kans om zich te bewijzen bij Hein Vanhaezebrouck.

Ahmed Abdullahi Nigeria

In Nigeria is Ahmed Abdullahi, die op zijn jonge leeftijd al meer dan 22.000 volgers heeft op Instagram, zeker geen onbekende. In mei 2022 maakte hij zijn debuut voor de Nigeriaanse U20, op de Afrika Cup. Een aparte ervaring voor Abdullahi, want hij pakte er in zijn eerste match meteen rood. Nigeria werd uiteindelijk uitgeschakeld in de halve finale, waarna ze de strijd om de derde plaats met 0-4 wonnen van Tunesië. Voor Abdullahi een mooi einde, want hij scoorde zijn eerste interlandgoal voor de U20 in die partij.

Abdullahi is bijzonder groot en sterk voor zijn leeftijd: