Over en uit? Rode Duivel niet opgenomen op Champions League-lijst, ondanks 'poule des doods'

Het is dit seizoen uitkijken naar heel wat Belgen in de Champions League. Niet alleen onze landgenoten bij Royal Antwerp FC, maar ook Rode Duivels bij buitenlandse ploegen. Denk maar aan Jérémy Doku, Loïs Openda, Leandro Trossard en Johan Bakayoko. Iemand die we dit seizoen helaas niet in actie zullen zien op het Kampioenenbal (of toch zeker in de groepsfase), is Thomas Meunier. De Belgische rechtsachter werd niet opgenomen op de Europese lijst van Borussia Dortmund.

Thomas Meunier ontbreekt op Europese lijst Dortmund

Borussia Dortmund zit dit seizoen in een poule met PSG, AC Milan en Newcastle, ook wel de 'poule des doods' genoemd in deze Champions League-campagne. De Borussen kunnen in de groepsfase geen beroep doen op Thomas Meunier, maar dat is een bewuste keuze. De Rode Duivel is niet alleen geblesseerd, maar behoort ook niet meer in de plannen van de coach. Meunier kon afgelopen zomermercato verkassen naar Club Brugge, maar uiteindelijk kwam het niet tot een deal. Julien Duranville, het Belgische wonderkind van Borussia Dortmund, werd dan weer wel opgenomen op de Europese lijst. Bij Antwerp is de geblesseerde Björn Engels één van de opvallende aanwezigen.

Thomas Meunier blessures

Het is best opvallend dat Thomas Meunier deze zomer bij Borussia Dortmund bleef en geen uitgaande transfer maakte. Zijn spierblessure zal daar wel voor een groot stuk tussenzitten, maar verder lijkt hij niet veel minuten te gaan maken bij Borussia Dortmund. In de voorbereiding mocht hij nog wel meespelen in tal van oefenwedstrijden, maar een nieuwe blessure gooide alweer roet in het eten. Meunier speelde al 62 wedstrijden voor de Rode Duivels en was er ook bij op het afgelopen WK, maar kwam nog niet in actie onder nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. Op 32-jarige leeftijd bedraagt zijn marktwaarde 'slechts' vijf miljoen euro...

Thomas Meunier scoorde zijn eerste Champions League-goal tegen Basel, toen nog met Paris Saint-Germain. Dit seizoen zal er alvast geen doelpunt bijkomen, toch zeker niet in de poulefase.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link