Imke Courtois zou basispion Rode Duivels METEEN vervangen: "Toch maar een risicopatiënt"

We hebben het afgelopen weekend moeten doen zonder clubvoetbal en dus staan de pijlen dezer dagen massaal gericht op de wedstrijden van de Rode Duivels. Maandagavond moeten de mannen van Domenico Tedesco opnieuw aan de bak, thuis tegen Zweden. Imke Courtois liet in de Zondagskrant haar licht schijnen over de huidige selectie en geeft bondscoach één tip voor zijn basisopstelling. Exit Wout Faes?

Imke Courtois Wout Faes Zeno Debast

De verdediging blijft voor Imke Courtois dé achillespees van de ploeg. Vooral over Wout Faes blijft Courtois - als voormalige verdedigster - haar twijfels hebben: "Ik hou wel van een type als Theate, maar linksachter is niet echt zijn positie, merk je. Maar vooral Faes vind ik toch maar een risicopatiënt, hoor. Zou Debast, beter uitvoetballend, naast Vertonghen daar geen betere optie zijn?". Zien we tegen Zweden Zeno Debast in de ploeg?

Imke Courtois Wout Faes Zeno Debast

Briljante balcontrole Imke Courtois in Villa Sporza

Imke Courtois kan zelf ook een potje voetballen:

@ernakvoetbal#ImkeCourtois#VillaSporza#Controle#fyp♬ original sound - ernakvoetbal

Imke Courtois bij NOS op 10 december

Imke Courtois was vorig jaar te gast in de Nederlandse WK-show Studio WK 22, wat we kunnen vergelijken met Villa Sporza bij ons. De Belgische analiste maakte er héél wat indruk als we onderstaande Nederlanders mogen geloven. 

Eerder was ze al eens te gast bij NOS. Toen dezelfde reacties.

Wie is Imke Courtois?

Imke Courtois (Leuven, 14 maart 1988) is een voormalige Belgische voetbalster. Sinds 2015 is zij voetbalanaliste bij Sporza. 

Heeft Imke Courtois kinderen?

Imke Courtois heeft vooralsnog geen kinderen, maar op 8 februari 2023 kwam het nieuws naar buiten dat Imke binnen enkele maanden mama wordt. De 34-jarige is zwanger van een eerste kindje. 

“Ik wist al vroeg dat ik ooit mama wilde worden, maar wou daar toch zeer doordacht mee omspringen. Ik wilde mijn voetbalverhaal schrijven, financieel wat zekerheid opbouwen en voldoende rust in mij dragen om meer structuur in mijn leven toe te laten.”, waren de woorden van de analiste.

Is Imke Courtois zwanger?

Ja, Imke Courtois maakte enkele maanden geleden het nieuws bekend dat ze zwanger is. Imke kiest ervoor om een alleenstaande moeder te worden.

Wie is de vader van het kind van Imke Courtois?

De vader van het aanstaande kindje van Imke Courtois is niet gekend. Courtois heeft er namelijk bewust voor gekozen om een alleenstaande moerder te worden. Daar had ze het volgende over te zeggen: "Ik word alleenstaande mama, een bewuste keuze die ertoe geleid heeft dat er binnen enkele maanden een kleine, grote verantwoordelijkheid rondloopt. Ik kijk er enorm naar uit. Ik hoop dat ik vooral veel enthousiasme en nieuwsgierigheid kan meegeven aan m’n kindje later.”

Is Imke Courtois de zus van Thibaut Courtois, de doelman van het Belgische elftal?

Nee. Het is wel een veelgestelde vraag die mensen vaak intypen op zoekmachine Google. Imke Courtois heeft via verschillende media bevestigd dat ze niet de zus van de Rode Duivel is (op TV en in verschillende kranten en magazines). Volleybalster Valérie is de enige zus van Thibaut Courtois.

Nietdezusvan Imke Courtois

Imke Courtois heeft haar eigen onderneming zelfs Nietdezusvan genoemd. Waarmee wel duidelijk is dat Imke wel een beetje gek wordt van de steeds maar weer terugkerende vraag over Thibaut.

Wat studeerde Imke Courtois? 

Imke Courtois studeerde vroeger Ergo- en Fysiotherapie. Daarnaast maakte ze ook haar doctoraat, waar ze de relatie tussen gezondheid en psychologie bestudeerde.

Waar speelde Imke Courtois voetbal?

Ze speelde achtereenvolgens bij KFC Rapide Wezemaal (2003 - 2008), DVC Eva's Tienen (2008 - 2010) en Standard Luik (2010 - 2017). In 2011 en 2012 won ze met Standard de landstitel in de hoogste afdeling. Imke won driemaal de Beker van België en beëindigde haar loopbaan na het Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2017.

Was Imke Courtois een Red Flame?

Courtois maakte deel uit van de selectie van de Red Flames tijdens het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen in 2017, maar kwam tijdens dit toernooi niet in actie. Courtois speelde in totaal 21 keer voor de Red Flames.

Wat voor werk doet Imke Courtois?

Sinds 2015 is Courtois voetbalanaliste bij Sporza. In 2019 werd ze experte bij de VRT in sport en gezondheid voor Sporza en de nieuwsdienst.

Hoe oud is Imke?

35 jaar. 

Heeft Imke Courtois een relatie gehad met Yannick Ferrera? 

Over het privé-leven van Imke Courtois is erg weinig gekend. In 2018 dook het nieuws op dat de gewezen Red Flame een relatie had met Yannick Ferrera, ex-coach van Waasland-Beveren en Standard. Ze zouden zelfs een tijdje samengewoond hebben. Ondertussen zijn de twee al geruime tijd niet meer samen.

“Ik kan begrijpen dat mensen graag willen weten wie ik ben, of ik een partner heb, maar ik hou mijn privéleven graag voor mezelf. Ik vind dat heel weinig mensen daar iets over hoeven te weten. Ik leef mijn eigen leven en heb geen zin om dat op de cover van een blad te zien staan”, aldus Courtois in Het Nieuwsblad anno 2018. 

Heeft Imke Courtois een relatie?

Op dit moment is Imke vrijgezel.

Imke Courtois over kritiek van buitenstaanders

In een ander gesprek met het magazine Humo reageerde ze op de kritiek van mensen. Want uiteraard zijn er altijd mensen die raar opkijken als zij haar analyses geeft. Imke Courtois trekt zich er niet van aan, maar als het te persoonlijk wordt, dan is ze er toch niet goed van.

Is Imke Courtois actief op social media

Imke Courtois is actief op sociale media, maar niet overal. “Ik heb geen Twitter, dat helpt. Soms komt het wel tot bij mij, maar ik vind het erger als het mijn moeder bereikt", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Voor wie niet in de tv-wereld zit, is het moeilijk te begrijpen waarom een buitenstaander die mij niet kent verwijten naar mijn hoofd slingert.”

"Mocht je nu zeggen dat mijn analyse niet klopt, dan is dat oké, want je bent het gewoon niet eens met wat ik zeg. Maar als het persoonlijk wordt, dan ben ik daar niet goed van. Hoer, stom wicht, dat soort taal. Dat gebeurt vaak, hoor.”

imke courtois sporza

Ook in een interview met HUMO gaf ze even geleden al aan dat ze een kinderdroom had: "Niet dat ik een huisvrouw wil worden die nooit meer buitenkomt, maar een kind betekent dat ik structuur zal moeten inbouwen", aldus Imke Courtois. Een wens die eindelijk in vervulling zal gaan...

imke courtois kinderen

Imke Courtois Loft Erik Van Looy

Toen Courtois ooit te gast was in 'Vive le vélo' onthulde ze een straffe anekdote aan Karl Vannieuwkerke, haar collega bij Sporza. Imke Courtois figureerde destijds namelijk in de film 'Loft' van Erik Van Looy. "Ze hadden nog enkele vriendinnen voor het personage van Sharon nodig en toen hebben ze gevraagd of ik niet naar het casino wilde komen. Ik heb dat dan gedaan. Ik moest alleen maar kijken van "wat doet Matthias Schoenaerts nu?", aldus Courtois.

Daarnaast had Courtois nog een leuke anekdote over Matthias Schoenaerts: "Toen ik op een stoeltje zat, kwam hij naast me zitten en vroeg hij of ik actrice was. "Uiteraard niet", antwoordde ik, waarop ik hem ook vroeg wat hij deed in het leven. Dat was een redelijk gênant moment. Maar misschien vond hij het ook ontwapenend, want we hebben nog samen gevoetbald", besloot Imke.

Ook interessant