Ooit ruzie tussen Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, door Caroline Lijnen: wat was de aanleiding?

Het is lang niet altijd koek en ei geweest tussen onze nationale nummer één - Thibaut Courtois - en onze kapitein - Kevin De Bruyne. Beide heren hadden in het verleden al eens ruzie. De oorzaak? De liefde. Lees hier alles over de ruzie en Caroline Lijnen.

Ruzie tussen Courtois en De Bruyne

In het verleden waren ze al eens water en vuur voor elkaar. In 2013 werd de band van de twee ex-Genkies namelijk abrupt gebroken. Thibaut Courtois zou de toenmalige vriendin van Kevin De Bruyne, Caroline Lijnen, namelijk troost geboden hebben nadat de middenvelder een slippertje had begaan. Toen De Bruyne achter de waarheid kwam dat Caroline Lijnen (ook) hem bedroog met Thibaut Courtois, was hij furieus. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots moest toen zelfs tussenbeide komen zodat de sfeer niet voor eeuwig zou verzieken. 

Courtois reageert op Twitter-troll

Toen Courtois' verloofde Mishel Gerzig enkele maanden terug een foto plaatste op sociale media over hun verloving, kwam er een grappige vraag richting onze nationale doelman. 'Aan mevrouw De Bruyne?', waarop Courtois kort en bondig duidelijk maakte: 'Nee!'. Met die reactie refereerde de man uiteraard aan de affaire tussen Courtois en Caroline Lijnen in 2013. Lees nog even mee.

Caroline Lijnen

Momenteel hebben ze alle drie de liefde gevonden bij iemand anders. Kevin De Bruyne is al zes jaar gelukkig getrouwd met Michèle Lacroix en samen hebben ze ondertussen ook al drie kindjes. Thibaut Courtois verloor zijn hart dan weer aan de Israëlische Mishel Gerzig. In juni 2023 stappen ook zij het huwelijksbootje in. Op dit moment is ook Caroline Lijnen zeer gelukkig in haar nieuwe relatie met Joris Lindelauf, een groothandelaar in granen en zaden. Caroline werkt dan weer bij Tempo Team. Samen hebben zij één dochtertje. 

Real Madrid Manchester City Champions League

Dinsdag 9 mei 2023 keken Courtois en De Bruyne elkaar opnieuw in de ogen in de halve finale van de Champions League. Het werd een opvallend weerzien: Courtois hield KDB enkele keren van een goal, maar moest zich na een ferme knal van zijn landgenoot toch omdraaien. En uiteraard kwam de oude vete weer boven op Twitter:

"Ironisch, toch? De Bruyne knalt op Courtois. Jaren geleden knalde Courtois nog de vriendin van De Bruyne."

"De Bruyne wil echt scoren tegen Courtois omdat hij ooit z'n vriendin stal."

"De Bruyne is nog altijd niet vergeten dat Courtois seks had met z'n vriendin."

"De woede in dat schot van De Bruyne. Je zou nog denken dat Courtois zijn vriendin heeft gestolen. Oh, wacht."

"De Bruyne die revanche neemt op Courtois nadat hij z'n vriendin stal."

"Dat schot was zo persoonlijk... De Bruyne die in 2023 nog altijd revanche op Courtois probeert te nemen."