Rasechte Antwerp-legende vindt op zijn 34ste een opvallende nieuwe club in 1ste Nationale

Als er iemand een opvallende carrière heeft gehad, dan is het wel William Owusu. De spits uit Ghana met onder andere een verleden bij Antwerp, Roeselare, Cercle en Westerlo heeft zijn voetbalschoenen op zijn 34ste echter nog niet aan de haak geslagen. Zo tekende de transfervrije goalgetter maandag een contract bij Dessel Sport uit Eerste Nationale.

William Owusu Dessel Sport

Dessel Sport staat na dertien speeldagen achttiende en bijgevolg laatste in Eerste Nationale. Met amper elf punten en een negatief doelsaldo van -12 zijn ze dit seizoen de gedoodverfde degradatiekandidaat Toch willen ze de handdoek (logischerwijs) nog niet in de ring gooien, getuige de 'stunttransfer' van William Owusu. De 34-jarige Ghanese moet voor de doelpunten zorgen bij de Antwerpse club. Owusu staat gekend als een Antwerp-legende met maar liefst 139 wedstrijden en 42 goals voor de club. Hij zou in totaal zo'n 115 wedstrijden in de Jupiler Pro League spelen. Een zéér knappe transfer voor het verder bescheiden Dessel Sport. Operatie redding kan gestart worden!

William Owusu carrière

Als er iemand er een bewogen carrière heeft opzitten, is het wel William Owusu. Voor zijn transfer naar Dessel Sport, speelde hij in totaal voor veertien verschillende clubs, waaronder ook een paar clubs in België. We nemen je even mee door zijn carrière. Hij begon bij Real Tamale en speelde dan even voor de U19 van Anderlecht. Daar werd hij opgepikt door Sporting B en volgde er uitleenbeurten aan Gil Vicente, Cercle Brugge, Westerlo en Corona Brasov. Antwerp pikte hem dan transfervrij op en hij werd er mede door de titel in Tweede Klasse een echte legende. Later werd hij verhuurd aan Roeselare en later opgepikt door Ajman Club, dat hem dan weer verkocht aan Al-Bataeh. Na twee keer zonder club te zitten kreeg hij begin 2023 een kans bij Winkel Sport, maar dat avontuur was maar van korte duur. Na amper zes maanden en vijftien wedstrijden zat zijn passage er namelijk al op. Owusu werd er al snel uit de selectie geweerd omdat hij vaak te laat kwam door het drukke verkeer vanuit de Antwerpse binnenstad. Bij Dessel Sport krijgt hij nu een nieuwe kans, dichter bij huis!

Vijf jaar geleden kroonde William Owusu zich nog tot man van de match in de Antwerpse derby!

Ook interessant