Moet hij vertrekken? Albert Sambi Lokonga kent serieuze terugval bij Arsenal ... wat een contrast!

Vorige zomer maakte Sambi Lokonga de overstap van Anderlecht naar Arsenal voor 17,5 miljoen euro. Toen werd aangekondigd dat hij naar de Engelse topclub zou gaan, werd er in eerste instantie getwijfeld aan zijn kwaliteiten. De 22-jarige middenvelder kreeg echter al meteen veel speelminuten en leek een droomdebuutseizoen te gaan hebben. De motor stokte echter en mede door een coronabesmetting kreeg Lokonga steeds minder speelkansen. Het is zo erg geworden dat hij de laatste zes matchen niet één minuut mocht spelen. 

Albert Sambi Lokonga

Sambi Lokonga stroomde op zeventienjarige leeftijd door vanuit de jeugd van RSC Anderlecht naar de A-ploeg, waar hij op 22 december 2017 zijn officiële debuut maakte in de competitiewedstrijd tegen KAS Eupen. In zijn eerste seizoen bij de profs klokte Sambi Lokonga af op zeven wedstrijden, en toonde daarin al glimpen van zijn grote talent. In de volgende seizoenen werd hij een vaste waarde bij Paars-Wit en verkreeg hij veel interesse van buitenlandse topclubs. 

Arsenal

In juli 2021 tekende Lokonga een vijfjarig contract bij Arsenal FC. In eerste instantie waren er nog veel criticasters die twijfelden of hij wel goed genoeg was voor de Premier League, maar de jonge Belg bewees al snel het tegendeel. Hij kreeg in het begin veel speelminuten en leek goed op weg om een vaste waarde te worden bij 'The Gunners'. Het liep echter niet zoals gepland en mede door een coronabesmetting kreeg Lokonga steeds minder speelkansen. 

In de eerste zestien wedstrijden van het seizoen startte Lokonga maar liefst negen keer in de basis en viel hij in de andere wedstrijden vaak in, maar toen viel het opeens stil. De achttien wedstrijden die daarop volgden kwam hij maar vier keer in actie. Met dus nu zes opeenvolgende competitiewedstrijden zonder speelminuten.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link