Paars-Witte familie: vader van Anderlecht-jeugdproduct krijgt belangrijke functie binnen RSCA

De transfermarkt is al een tijdje gesloten, maar Anderlecht kondigde vandaag wel zijn nieuwe aanwinst aan. Kenneth Bornauw, vader van ex-Anderlecht-speler Sebastiaan Bornauw, is zopas aangesteld als de nieuwe operationeel (COO) en commercieel directeur (CCO) van Anderlecht, en zal ook verantwoordelijk zijn voor marketing en sales.

Kenneth Bornauw

Voorheen werkte Kenneth Bornauw bij Microsoft en Unilever, en hij kent als vader van ex-speler Sebastiaan Bornauw de club natuurlijk goed. "Ik ben meer dan ooit overtuigd van het potentieel van de club en van de strategische koers waarmee we de toekomst ambitieus tegemoet gaan", beweert Bornauw op de website van zijn nieuwe werkgever. 

Sebastiaan Bornauw

Sebastiaan Bornauw speelde ongeveer tien jaar in de jeugd van Anderlecht en maakte zijn officiële debuut voor het eerste elftal op 28 juli 2018 op de openingsspeeldag van het seizoen 2018/2019 tegen KV Kortrijk. In totaal speelde de 22-jarige centrale verdediger 29 wedstrijden voor Anderlecht, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists uitdeelde.

In de zomer van 2019 werd Bornauw verkocht aan FC Köln voor om en bij de zes miljoen euro. Hij ondertekende er een contract voor vijf seizoenen. Hij maakte meteen een uitstekende indruk in de Bundesliga en groeide in geen tijd uit tot een sterkhouder bij de middenmoter. Twee jaar later maakte Bornauw de overstap naar Wolfsburg, waar hij ondertussen een vaste waarde is geworden. De jonge Belg verzamelde al twee caps voor de Rode Duivels. 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link