Wie is Dylan Demuynck, de 18-jarige aanvaller van Zulte Waregem met Filipijnse roots?

Dylan Demuynck verlengde onlangs zijn contract bij Zulte Waregem tot en met de zomer van 2025. Maar wie is deze talentvolle 18-jarige aanvaller? Voetbalflitsen stak er wat tijd in om hem wat beter te leren kennen. Want het is zeker een naam om te onthouden!

Wie is Dylan Demuynck?

Dylan Demuynck werd geboren op 6 mei 2004 en is op moment van schrijven achttien jaar oud. Deze Belgische aanvaller met Filipijnse roots heeft een marktwaarde van 100.000 euro en komt al zo'n negen jaar uit voor Zulte Waregem. Daarvoor zette hij zijn eerste voetbalstappen bij SV Anzegem, een ploeg uit Zuid-West-Vlaanderen. Nu zijn middelbare studies zijn afgerond, focust hij zich dit seizoen volledig op het voetbal. En dat loont. Demuynck traint continu mee met de A-ploeg en speelt wedstrijden met Jong Essevee, zij komen uit in Tweede Nationale. Daar scoorde hij al zes keer in zeventien matchen. In totaal verzamelde hij ook al drie invalbeurten voor de A-ploeg, tegen STVV, Seraing en Antwerp, zij het erg kort.

Zulte Waregem

Dylan Demuynck verlengde onlangs zijn contract tot medio 2025, een teken dat Essevee enorm in hem gelooft. Eerder braken ook al spelers als Ewoud Pletinckx, Dion De Neve en Jannes Van Hecke door bij Zulte Waregem, lukt Dylan Demuynck dat ook? Dit seizoen doet hij vooral ervaring op, maar volgend seizoen kan hij wel eens een echte revelatie worden in de Jupiler Pro League. Maar wie weet speelt hij dit seizoen al de Croky Cup-finale met Zulte Waregem!

Een video van op zijn debuut:

In 2019 werd de 15-jarige Dylan Demuynck nog gekroond tot beste speler op een Frans toernooi. Hij maakte toen nog deel uit van de Belgische U15:

Dylan Demuynck heeft een Belgische vader en een Filipijnse moeder: 

Ook interessant