Fans bejubelen Rode Duivel ZWAAR ondanks 2-3 nederlaag in CL: "Hij was echt ongrijpbaar"

Woensdagavond stond de clash tussen Sevilla en PSV Eindhoven op het programma in de Champions League. De Spanjaarden stonden er na 47 minuten uitstekend voor, toen Youssef En-Nessyri na zwak meeverdedigen van Johan Bakayoko de 2-0 scoorde. Bij de Europa League-winnaar moest collega-Rode Duivel Dodi Lukebakio na 73 minuten bij een 2-1-stand naar de kant na de rode kaart voor ploegmaat Lucas Ocampos. Het deed Sevilla daarna de das om, want PSV won uiteindelijk nog met 2-3. De Spaanse fans waren uiteindelijk wel teleurgesteld na de wissel van Lukebakio, want hij was zeer goed bezig. Voetbalflitsen bundelde de positieve reacties.

Dodi Lukebakio vs. PSV

"De rode kaart van Ocampos is de reden voor de achteruitgang, maar de drievoudige wissel op 2-1, waarbij Nianzou de plaats innam van Lukebakio, die al het gevaar met zich meedroeg hielp ook niet..."

"Lukebakio speelde een goeie match"

Dodi Lukebakio vs Arsenal

Tegen Arsenal in de Champions League was hij alleszins niet fantastisch bezig. Op slag van rust kwam Arsenal 0-1 voor via de Braziliaanse aanvaller Gabriel Martinelli. Nog geen tien minuten na de pauze werd die voorsprong verdubbeld door zijn naamgenoot Gabriel Jesus. De Spanjaarden wisten de aansluitingstreffer nog te vinden rond het uur, maar het was tevergeefs. Arsenal doet een uitstekende zaak met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde, terwijl Sevilla toch echt zal moeten wakker schieten in de terugronde. Lukebakio was één van de Sevillistas die onder de maat presteerde en werd nog voor het uur vervangen. Voetbalflitsen bundelde enkele kritische reacties:

"Lukebakio is al meer een lastpost dan een speler, hij is in een mum van tijd uigeschakeld."

"Ik hou niet van Lukebakio op rechts."

"Lukebakio geeft geen enkele goede bal en ze weten niet hoe ze de ruimte moeten verdedigen bij Sevilla"

"Lukebakio en Navas kunnen niet concurreren op de vleugel."

"Verschrikkelijk spel van Lukebakio vandaag"

Dodi Lukebakio vs Barcelona

Eerder speelde Lukebakio veel beter met Sevilla tegen Barcelona. Het leek er lang op dat het 0-0 ging blijven tot Sergio Ramos een owngoal maakte. Lukebakio was amper één minuut van het veld toen het doelpunt viel. Je kan dus wel zeggen dat zijn afwezigheid een impact had.

lukébakio vs barca

lukébakio vs barca

lukébakio vs barca

lukébakio vs barca

lukébakio vs barca

Ook interessant