Vorig jaar vice-kampioen, nu allerlaatste in 2de Nationale na drie nederlagen op rij en 6/27

KFC Sparta Petegem kende de afgelopen jaren telkens topseizoenen. Het werd twee jaar geleden kampioen in Tweede Nationale en ook vorig seizoen eindigde het op een knappe tweede plaats. Beide keren koos het er echter voor geen licentie voor Eerste Nationale aan te vragen. Ze hadden hoogstwaarschijnlijk gehoopt op een derde succesvol seizoen achter elkaar, maar dat valt zwaar tegen. De club uit de regio Deinze staat na negen wedstrijden allerlaatste met zes punten. 

Sparta Petegem

Sparta Petegem, of voluit Koninklijke Football Club Sparta Petegem, werd opgericht in 1928 en speelt onder stamnummer 3821 in groen-zwarte kleuren. De Oost-Vlamingen spelen in het Complex Gaverstesteenweg dat een capaciteit heeft van zo'n 2.400 toeschouwers. De enorme opmars van Petegem begon in het seizoen 2013/2014, toen speelde ze kampioen in Eerste Provinciale en het seizoen daarop werden ze meteen kampioen in Vierde Klasse. Zo speelden ze in 2015 voor het eerst in hun geschiedenis in Derde Klasse. Sinds de hervormingen in 2016/2017 kwam Sparta Petegem telkens uit in Tweede Nationale. 

Promotie naar Eerste Nationale

Nog nooit kon Sparta Petegem promoveren naar Eerste Nationale, en vorig seizoen was dat niet anders. Nochtans werden ze het seizoen daarvoor zelfs tot kampioen gekroond. De club besloot telkens geen licentie aan te vragen en dus promoveerde het niet. Misschien wel een gemiste kans aangezien het erop lijkt dat ze dit seizoen niet in de buurt van de top zullen komen. Ze zullen ongetwijfeld balen door deze seizoensstart, maar het kalf is nog niet verdronken. In de wintermercato moet Sparta Petegem misschien op zoek gaan naar een speler die meteen een impact kan hebben, zoals Kanu dat doet bij Rupel Boom. 

Bekijk hieronder hoe het kampioenschap in 2022 gevierd werd: 

Ook interessant