Club in steile opmars: 3de Nationaler pakt 2de titel op een rij ... in 2018 nog in 3de Provinciale!

KFC Wezel Sport heeft zich dit seizoen tot kampioen gekroond in Derde Nationale B. Het telde slechts één punt meer dan Termien en twee meer dan Houtvenne, maar kon zich wel als eerste verzekeren van promotie. Het is overigens niet de eerste keer dat de ambitieuze club uit Antwerpen de titel pakt. Vorig seizoen werden ze kampioen in Eerste Provinciale en in 2019 deden ze dat ook al in Tweede Provinciale. Laten we even stilstaan bij deze club in opmars!

KFC Wezel Sport 

Wezel Sport draait al sinds 1926 mee in ons Belgisch voetbal, maar kende al heel wat fusies en financiële problemen. In de beginjaren van hun bestaan kende de club wel direct een opmars. Na enkele goede seizoenen promoveerden ze naar het derde niveau in België. Ook dat seizoen won de club haar reeks en steeg het zelfs door naar het tweede niveau. Ook na Wereldoorlog II zette de club haar goede prestaties verder, maar vanaf 1969 liep het fout. Het verval kroop erin en in 1978 degradeerden ze terug naar de Provinciale reeksen. In de jaren '90 kende FC Wezel Sport en heropflakkering en steeg men terug naar Vierde Klasse. Daar draaide de club weer jarenlang aan de top mee. Na de eeuwwisseling kwam er opnieuw een einde aan een lange reeks en degradeerden de Wezelaars naar Eerste Provinciale.

Fusie na degradatie

Na de degradatie besloot men ook om te fusioneren naar KFC Racing Mol-Wezel. Het stamnummer 844 zou onder deze naam nieuwe successen boeken. De fusieclub speelde in 2007 namelijk de eindronde om naar de Tweede Klasse te stijgen, maar daarin bleek Boussu Dour Borinage te sterk. De club geraakte echter in financiële problemen en zocht een nieuwe fusie met Dessel Sport en Verbroedering Geel, maar helaas werd nergens een akkoord gevonden. Het stamnummer bleef wel bestaan, maar enkel om enkele gewestelijke jeugdploegen nog te laten spelen. In de zomer van 2010 werd de club opnieuw opgericht, maar na een nieuwe fusie in 2014, begon het dus aan een avontuur in Derde Provinciale. Het ambitieuze FC Wezel Sport deed wat het de jaren voordien al vaker deed en begon opnieuw aan een steile opmars. Dat werd onlangs nog maar eens bevestigd met de titel in Derde Nationale. Bovendien werd ook hun B-ploeg kampioen in Vierde Provinciale!

KFC Wezel Sport serieuze opmars

Zoals je hierboven kon lezen, bestaat de club onder haar huidige vorm nog maar sinds 2014. Het is dan ook heel opvallend dat ze na amper negen jaar later al promoveren naar Tweede Nationale. In het seizoen 2017/2018 promoveerden ze een eerste keer, amper een jaar later pakten ze de titel in Tweede Provinciale en vorig seizoen wonnen ze het kampioenschap in Eerste Provinciale. Met een nieuwe titel op zak promoveert de Antwerpse club zo voor de vierde keer in zes jaar tijd, al was er ook één jaar geen voetbal door corona. Laat ons dus zeggen dat ze in de afgelopen seizoenen slechts één keer niet promoveerden. Hun topschutter is er Mart van de Gevel met 27 goals in 28 matchen! Leuk feitje: Wim Mennes is er T1, dat is een ex-profvoetballer van Lommel, Westerlo en STVV! Slechts één jaar geleden hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak!

kfc wezel sport

De (verrassende) titel werd uiteraard stevig gevierd:

Hier een wedstrijdverslag van Geel-Wezel Sport, eerder dit seizoen=

Ook interessant