En nog ééntje... vergeten Belg die ooit nog individuele prijs won in de JPL, promoveert naar Serie A

Heb jij ooit al van de naam Soufiane Bidaoui gehoord? De kans is eerder klein, want het is al tien jaar geleden dat de 33-jarige flankaanvaller nog in België voetbalde. En toch hangt er een straf verhaal aan hem vast, want onlangs slaagde hij erin om met Frosinone te promoveren naar de Serie A. Met andere woorden: volgend seizoen zie we nog een extra landgenoot in de Italiaanse hoogste klasse. Bidaoui werd namelijk geboren in Etterbeek.

Soufiane Bidaoui

Soufiane Bidaoui werd op 20 april 1990 geboren in Etterbeek en is op moment van schrijven 33 jaar oud. De Belg met Marokkaanse roots werd opgeleid bij Diegem Sport, maar trok in juli 2009 transfervrij naar Westerlo. Uiteindelijk zou hij nog voor KSV Roeselare en Lierse SK uitkomen, om vervolgens in 2013 naar Italië te vertrekken. Tien jaar later vertoeft hij er nog steeds. Zo kwam hij al voor zeven (!) verschillende Italiaanse ploegen uit: Parma, Crotone, Latina Calcio, Avellino, Spezia, Ascoli en nu ook Frosinone. Bidaoui trok afgelopen winter voor 200.000 euro naar de Italiaanse tweedeklasser Frosinone en daar pakte hij vorige week de titel, met promotie naar de Serie A tot gevolg. Traditieclub Sampdoria maakt jammer genoeg de omgekeerde beweging;

Soufiane Bidaoui Frosinone Serie B

De linksbuiten vatte het seizoen nog aan bij reeksgenoot Ascoli, maar het was verrassend het sterkere Frosinone die hem er eind januari wegplukte. Hoewel de vergeten Belg bij Ascoli geen titularis was, kreeg hij wel de nodige minuten bij de koploper. Bidaoui scoorde voorlopig nog geen doelpunt voor zijn nieuwe ploeg, maar kroonde zich onlangs dus tot de nieuwe kampioen in de Serie B. De man met zowel de Belgische als Marokkaanse nationaliteit mag zich dus opmaken voor een Serie A-avontuur, de competitie waar hij ooit al vier keer in actie kwam. Bidaoui speelde overigens nooit voor de Belgische nationale jeugdploegen, wel verzamelde hij nog caps voor de Marokkaanse U20 en U23. Fun fact: Bidaoui won in 2012 nog de 'Lion Belge', een onderscheiding voor de beste voetballer van Arabische afkomst in de Jupiler Pro League. Proficiat met de titel!

Een interview van Soufiane Bidaoui toen hij bij Ascoli tekende:

Een oude compilatie van Soufiane Bidaoui, met enkele acties uit zijn JPL-verleden:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link