Ken jij hem nog? Ex-Rode Duivel en toptalent (32) zit sinds juli 2022 zonder club

​Het is al bijna een jaar geleden sinds de Belgische voetballer Yassine El Ghanassy zijn laatste clubavontuur afsloot. Sinds 1 juli 2022 zit de getalenteerde vleugelspeler zonder club. Met zijn onbetwistbare vaardigheden en indrukwekkende techniek heeft El Ghanassy in het verleden furore gemaakt in de Belgische competitie. Na een reeks van buitenlandse clubs eindigde vorige zomer het (tot nu toe) laatste contract van de nog steeds maar 32-jarige smaakmaker. Is er nog ergens een toekomst voor hem weggelegd?

Yassine El Ghanassy op een zijspoor 

Yassine El Ghanassy begon zijn professionele carrière bij KAA Gent, daar verwierf hij al snel bekendheid vanwege zijn snelheid en dribbelvaardigheid. Zijn opvallende optredens en beslissende acties maakten hem tot een publiekslieveling en al snel werd hij beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten in het Belgisch en zelfs internationaal voetbal. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en hij werd opgepikt door West Brom. Daar kon hij geen potten breken en dus keerde hij later terug naar de Belgische competitie na nog enkele tussenstops bij onder meer Heerenveen (Nederland) en Al-Ain (Saudi-Arabië). Zijn laatste club in België was KV Oostende. Daar maakte hij vanaf het seizoen 2015-2016 samen met jongens als Siani en Berrier gedurende twee seizoenen het mooie weer aan de Belgische kust. Een andere ex-Rode Duivel die momenteel zonder club zit is Radja Nainggolan.

Laatste clubavontuur

Het laatste clubavontuur van Yassine El Ghanassy vond plaats bij het Griekse APS Zakynthos. Hier tekende hij op 31 januari 2022, maar amper vijf maanden later zat het avontuur er al op nadat Zakynthos degradeerde naar de Griekse derde klasse. Is er nog een toekomst voor de ex-Rode Duivel met twee officiële caps of is het voetbalavontuur over voor El Ghanassy?

El Ghanassy zonder club!

Dat El Ghanassy wel degelijk als (gewezen) toptalent mag beschouwd worden, bewijst deze compilatie: 

Ook interessant