3 jaar geleden nog in UCL... nu staat Spaanse subtopper op degraderen na 1/24 in de competitie!

Het gaat niet goed met Valencia CF, de Spaanse traditieclub staat met twintig punten net onder de degradatiestreep in La Liga. Nochtans kwam Edinson Cavani over van Manchester United, de ploeg die nu geïnteresseerd zou zijn in het jonge talent Arthur Vermeeren van Antwerp. De spits moest er zorgen voor de goals, maar dit gaat moeilijker dan verwacht. Met één punt uit hun laatste acht duels zal Valencia zich moeten herpakken of we zouden ze wel eens in de Spaanse tweede klasse kunnen terugvinden volgend seizoen...

Valencia CF degradatieplek na 1/24 in competitie 

Twintig punten en maar liefst elf nederlagen, dit zijn de harde cijfers die Valencia te verduren krijgt in de Spaanse competitie. De laatste drie seizoenen was Valencia een wat grijze muis in het klassement, met in 2019/2020 een knappe vierde plaats als uitschieter. Op dit moment tellen ze één punt minder dan Espanyol, dat op een velige plek staat. Het seizoen begon nochtans niet slecht, met een 13/24 stond Valencia in de middenmoot van het klassement. Vooral de laatste weken loopt het stroef bij Valencia, met maar één punt uit hun laatste acht duels. 

Valencia CF Europese successen

De ploeg won nochtans de Europa League in 2004. Ze speelden ook al meerdere seizoenen mee in de Champions League. In 2011 speelden ze tegen KRC Genk, meteen ook de recordoverwinning van de club: 7-0. Vier jaar later mocht KAA Gent het opnemen in de groepsfase van de Champions League tegen de Spaanse ploeg. In het seizoen 2019/20 nam Valencia ook nog deel aan het grote tornooi. Best opvallend als je bedenkt dat ze nu op een degradatieplek staan. 

Aan de supporters van Valencia zal het alvast niet liggen:

Ook interessant