Nog altijd maar 22: vergeten Belgisch talent én zoon van Club-icoon is op weg naar... 1B-ploeg!

Thibaud Verlinden is de zoon van de legendarische ex-Club-doelman Dany Verlinden. Sinds 2021 speelt de 22-jarige rechtsbuiten in Slowakije bij DAC 1904 Dunajska Streda. De club waar ook Didier Lamkel Zé even speelde. In maart knalde hij nog zijn eerste doelpunt voor de Slowaken tegen de touwen, maar binnenkort is hij wellicht wat dichter bij huis te zien. De winger is namelijk op weg naar niemand minder dan Beerschot.

Verlinden Beerschot

Beerschot rondde eerder deze week al de spraakmakende transfer van Robbe Quirynen, die overkwam van Antwerp, af en gaat nu gewoon door op z'n elan. Verlinden wilde zijn contract niet verlengen in Slowakije en kiest volgens Het Nieuwsblad normaal voor een avontuur op Het Kiel. Gratis en voor niets, dus! Althans, wat de transfersom betreft.

Thibaud Verlinden, zoon van Dany, op weg naar Beerschot

Thibaud Verlinden

Thibaud Verlinden begon zijn carrière bij de jeugdploegen van Club Brugge. In 2011 maakte hij de overstap naar de jeugd van Standard. Daar speelde hij onder meer in dezelfde ploeg als Zinho Vanheusden. In 2015 zette de jonge Belg op 16-jarige leeftijd de stap naar het buitenland, hij tekende een contract bij Stoke City. Daar speelde hij vooral bij de U23 ploeg van Stoke. In 2017 maakte hij toch zijn eerste minuten voor het eerste elftal van Stoke City tijdens een League Cup-wedstrijd tegen Rochdale.

St. Pauli

Omdat hij niet vaak aan spelen toe kwam, werd hij in 2018 uitgeleend aan het Duitse St Pauli. In Duitsland speelde hij geen enkele officiële wedstrijd. Het seizoen erop werd de rechtsbuiten opnieuw uitgeleend, deze keer ging hij naar Bolton Wanderers in de League One. Daar lukte het wel voor de jonge Belg, in vijftien matchen scoorde hij drie keer. Zijn goede prestaties zorgden ervoor dat Stoke City hem na een half seizoen al terugriep. Bij zijn terugkeer kende hij pech, Verlinden scheurde namelijk zijn kruisbanden en was tien maanden out.

Fortuna Sittard en DAC

Na elf officiële wedstrijden voor Stoke City vertrok Verlinden na vijfenhalf jaar definitief naar het Nederlandse Fortuna Sittard. Opnieuw speelde de flankaanvaller niet veel, na amper zes wedstrijden vertrok hij al opnieuw. Deze keer trok hij naar DAC 1904 Dunajska Streda in Slowakije. Daar kwam hij na een lastige start rond maart in de ploeg na zijn allereerste doelpunt, maar een verlengd verblijf ziet hij dus niet zitten. Thibaud Verlinden speelde ook bij verschillende jeugdelftallen van de Belgische nationale ploeg.

Doelpunt van Thibaud Verlinden