Opgelet! Dit zijn alle mogelijke scenario's voor de Champions' en Europe play-offs

Komend weekend staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. De meeste plaatsen zijn al verdeeld, maar toch zijn er een aantal ploegen die nog moeten strijden om zich voor de Champions' play-offs of de Europe play-offs te plaatsen. Zo maken Anderlecht en AA Gent beiden nog kans om zich te plaatsen voor de Champions' play-offs. Voor de Europe play-offs zijn zowel Charleroi, Genk als Sint-Truiden nog in de running. Benieuwd welke ploegen het zullen halen.

Champions' play-offs

Voor de Champions' play-offs beschikt Anderlecht over de beste papieren. Als het gewoon wint van KV Kortrijk, zit paars-wit er altijd bij. Als Anderlecht gelijkspeelt of verliest van KV Kortrijk, moet het hopen dat AA Gent niet wint van OH Leuven. De Buffalo's hebben het niet meer in eigen handen, ze moeten hopen dat Anderlecht verliest van KV Kortrijk en AA Gent moet zelf winnen van OH Leuven.

Europe play-offs

Voor de laatste twee plaatsen in de Europe play-offs zijn er nog drie ploegen in de running. Charleroi heeft de makkelijkste opdracht van de drie, ze moeten winnen of gelijkspelen tegen Zulte Waregem. Zelfs als ze verliezen en Genk of Sint-Truiden winnen hun match niet, zit Charleroi nog steeds in de top acht. Genk haalt het als het wint van Seraing of even goed doet als Sint-Truiden. Voor Sint-Truiden zal het moeilijk worden om nog in de Europe play-offs te geraken, maar er is nog een waterkans. Sint-Truiden zit erbij als het wint van Standard ,Genk niet wint van Seraing of als Charleroi verliest van Zulte Waregem.