Vandenbempt stoort zich ZWAAR aan RSCA-sterkhouder na verloren derby: "Dat was het dieptepunt"

Peter Vandenbempt werpt bij Sporza wekelijks een blik op de afgelopen speeldag in de Jupiler Pro League. Deze keer had hij het onder meer over RSC Anderlecht, dat opnieuw met de billen bloot ging in de Brusselse derby tegen Union. Marc Degryse ergerde zich eerder al aan Sebastian Esposito, maar ook Peter Vandenbempt had een zwart schaap gezien. Dat schaap heet Wesley Hoedt.

Peter Vandenbempt Union-Anderlecht Wesley Hoedt

"Ik neem aan dat Wesley Hoedt toch ook flink de oren wordt gewassen, want dat was toch ook een dieptepuntje in de wedstrijd: zwakke wedstrijd gespeeld en dan zo veel misbaar maken toen hij logisch werd gewisseld. Een blik vol misprijzen richting Mazzu, nog wat gebaartjes erbij en dat moet dan een leider zijn in de kleedkamer. Nee, fout.", aldus Vandenbempt. Ook Yari Verschaeren kreeg ervan langs van z'n eigen fans.

Peter Vandenbempt Wesley Hoedt Union-Anderlecht

Fabio Silva

Vorige week had Vandenbempt het onder meer over Fabio Silva: "Fabio Silva is nu al een van de sensaties van de eerste weken van het seizoen. Niet verwonderlijk, het is een speler waarvoor Wolverhampton 2 jaar geleden 40 miljoen euro heeft betaald. Je ziet ook waarom: geweldige techniek, snel en beweeglijk, enorm energiek, ook defensief niet te beroerd om te werken...", aldus de Vlaamse analist. Fabio Silva is trouwens ook bij de Anderlecht-fans erg geliefd.

peter vandenbempt fabio silva

Joshua Zirkzee

Vandenbempt ziet ook een verschil met Joshua Zirkzee. "Hij is ook dodelijk efficiënt in de rechthoek: 5 doelpunten en 2 assists in 6 matchen. Dat zijn straffe cijfers, straffer dan Joshua Zirkzee, dat andere grote talent van vorig seizoen. Het grote verschil tussen die twee is toch de energie. Zirkzee, met al zijn pure klasse en elegantie, oogde vaak afwezig en nonchalant. Dat werkte al eens op de zenuwen, en dat is helemaal anders bij Silva", besluit de radioman. Fabio Silva stond trouwens tegen STVV samen met Mario Stroeykens in de spits.

peter vandenbempt fabio silva

Wie is Peter Vandenbempt? 

Peter Vandenbempt wordt gezien als dé man van de radio en werd geboren op 26 maart 1967. Hij studeerde aan het Heilige-Drievuldigheidscollege te Leuven en later, in 1989, werd hij regent Engels-geschiedenis-godsdienst. Hij gaf ook godsdienst in het Sint-Pieterscollege in Jette. Maar we kennen hem natuurlijk voornamelijk als Sporza-analist en commentator van voetbalwedstrijden.

Waar werkte Peter Vandenbempt? 

Na zijn periode als leerkracht, startte Peter Vandenbempt als redacteur bij Sport/Voetbalmagazine en pas nadien ging hij aan de slag bij de BRTN, voorloper van VRT. Nu werkt hij nog steeds voor Sporza(radio), is hij vaak te gast bij Extra Time en is hij commentator bij Eleven Sports. 

Heeft Peter Vandenbempt zelf gevoetbald? 

Ja, Peter Vandenbempt was vroeger doelman, weliswaar op lager niveau.

Hoe oud is Peter Vandenbempt? 

Hij is 55 jaar oud. 

Wie is de beste vriend van Peter Vandenbempt? 

We kunnen wel stellen dat Gert Verheyen zijn beste vriend is. Op het Instagramaccount van Peter Vandenbempt zijn veel foto's en filmpjes te zien waarop zij samen zijn. Ze gaan geregeld samen fietsen en ze gaan met hun tweetjes ook vaak naar (inter)nationale voetbalwedstrijden kijken. 

Schrijft Peter Vandenbempt columns? 

Elke week kan je op Sporza terecht voor de analyse van Peter Vandenbempt over het afgelopen voetbalweekend. Daar heeft hij vaak een scherpe mening, maar die is altijd zeer goed onderbouwd en bijna altijd heeft hij het bij het rechte eind. 

Heeft Peter Vandenbempt al prijzen gewonnen? 

Hij heeft al verschillende prijzen gewonnen. Zo werd hij in 2005 verkozen tot de beste Sportradiostem in Vlaanderen en werd hij in 2016 uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters, dat is een prijs die je kan verdienen wanneer je excelleert in het gebruik van de Nederlandse taal

Heeft Peter Vandenbempt social media? 

Ja, absoluut. Peter Vandenbempt is zeer actief en enorm populair op zijn Instagramaccount. Hij heeft meer dan 26.000 volgers en die krijgen vaak zotte foto's te zien. De voetbalcommentator houdt ervan om mensen beet te nemen of om grappige foto's te trekken. 

Is Peter Vandenbempt vrijgezel? 

Neen, Peter Vandenbempt is getrouwd en heeft twee kinderen: Simon en Hannah. 

Peter Vandenbempt bij MNM

Peter Vandenbempt is een graag geziene gast en wordt daarom vaak gevraagd voor zijn mening bij verschillende televisie- en radiozenders. Hieronder hoor en zie je hem in de Ochtendshow op MNM bij Peter Van de Veire. 

Ook interessant