Club in verval! In 2013 nog in de Premier League en Europees, nu voorlaatste in 3de Klasse ...

Wij bij Voetbalflitsen houden ook de minder populaire competities in het oog en toen kwamen we uit op het verhaal van Wigan Athletic, want het gaat helemaal niet goed met hen in Engeland. De club dat in 2013 nog actief was in de Premier League, staat momenteel op een voorlaatste plek in de League One, de Engelse Derde Klasse. Na elf wedstrijden te spelen tellen ze nog maar vijf punten.

Wigan Athletic voorlaatste

Van een club in verval gesproken. In 2013 speelde Wigan nog in de Premier League en in het seizoen 2013-2014 speelde het zelfs nog een Europese wedstrijd tegen Zulte Waregem. Daarna ging het alleen maar naar beneden met Wigan. Vorig seizoen degradeerden ze al uit The Championship, de Engelse Tweede Klasse, maar nu staan ze ook voorlaatste in League one. Na elf wedstrijden konden ze nog maar één keer winnen en speelde ze twee keer gelijk. Met Portsmouth gaat het dan weer een pak beter. 

Wigan Athletic

Wigan Athletic is een Engelse voetbalclub opgericht in 1932. Ze spelen in het DW Stadium dat een capaciteit heeft van ongeveer 25.000 toeschouwers. In 2013 waren ze nog actief in de Premier League en wonnen ze zelfs de FA Cup met Roberto Martinez als trainer. Ze speelden zelfs de Europa League in een groep met Zulte Waregem, Roebin Kazan en Maribor. Nu staan ze dus voorlaatste in de League One met een magere 5/33. Kunnen ze zich nog herpakken of is de club helemaal in verval?

Bekijk hier nog een video waar de fans van Zulte Waregem de winning goal vieren tegen Wigan: