Mooie woorden ... Ex-Club-coach steunt de keuze voor Hoefkens als trainer: "Dat is zijn sterkte"

De aanstelling van Carl Hoefkens als nieuwe trainer van Club Brugge is enigszins verrassend te noemen. Hij heeft namelijk geen ervaring als hoofdtrainer. Toch is er geen reden tot paniek voor de Brugse fans. In een interview met Het Laatste Nieuws kreeg Carl Hoefkens steun van een ex-trainer van Club Brugge, Philippe Clement. De trainer, die Amadou Onana naar AS Monaco wil halen, had het onder andere over de verschillende sterktes van Carl Hoefkens. 

Philippe Clement over Carl Hoefkens

Momenteel zitten er veel Belgische trainers zonder club, maar in zijn interview vertelde Philippe Clement dat hij helemaal niet geschokt was van de keuze voor Carl Hoefkens in plaats van een gevestigde waarde. De huidige trainer van AS Monaco heeft enkele jaren met Carl Hoefkens samengewerkt en hij kent dan ook de sterktes van Hoefkens zeer goed: "Voor mij is zijn grootste troef de gesprekken met de spelers. Hij kan heel overtuigend een verhaal brengen waarin hij iedereen meetrekt. Daarnaast heeft hij als speler en assistent veel meegemaakt en dat zorgt voor een houvast binnen dat soort clubs." 

clement over carl Hoefkens

Redenen waarom Club voor Hoefkens koos

Club Brugge heeft voldoende argumenten om te bewijzen waarom er voor hem gekozen werd. Zo is Hoefkens een uitstekende peoplemanager, heeft hij veel vertrouwen in de jeugd van blauw-zwart. Het succes van Club de laatste jaren laat hen ook toe om een gedurfde keuze te maken en volgens veel mensen binnen de club heeft Hoefkens al bewezen dat hij een goede assistent is. Als speler was hij al zeer geliefd bij de fans, benieuwd of hij dat ook zal zijn als trainer.  

Redenen waarom Club voor Hoefkens koos

Carl Hoefkens

De kogel is door de kerk! Carl Hoefkens wordt de nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge, hij volgt daarmee Alfred Schreuder op, die naar Ajax trekt. Club NXT-trainer Rik De Mil en ex-Club-speler Paul Okon vervolledigen de trainersstaf als assistenten. Op Twitter reageerden al heel wat Brugse fans op de verrassende nieuwe trainer van blauw-zwart.

Reacties Club-fans

Carl Hoefkens

Carl Hoefkens begon zijn voetbalcarrière bij SK Lierse, waar hij in 1999 de titel won. Daarna ging hij voor twee seizoenen naar Lommel. Maar toen die club failliet ging, vertrok hij naar het toenmalige Germinal Beerschot. In 2005 koos de verdediger voor de overstap naar de Engelse tweedeklasser Stoke City. Na twee seizoenen kon hij zelfs een transfer maken naar de Premier League, waar hij bij West Bromwich Albion tekende.

Carl Hoefkens bij Club Brugge

In 2009 keerde hij terug naar België en tekende hij een contract bij Club Brugge. Carl Hoefkens speelde 166 wedstrijden voor blauw-zwart en speelde ook 22 wedstrijden als Rode Duivel. Na zijn voetbalcarrière was hij eerst een half seizoen scout voor FC Knokke, maar sinds de zomer van 2018 is hij actief in de staf van zowel Club NXT als Club Brugge. Nu krijgt hij dus de kans als hoofdtrainer in Brugge.

Vanessa Hoefkens

Carl Hoefkens is getrouwd met Vanessa Hoefkens, samen hebben ze twee kinderen. Valentina Hoefkens is ondertussen zestien jaar en Milan Hoefkens is negentien jaar. Vanessa is vooral bekend als mediafiguur en als model. Daarnaast heeft ze een bachelor in Business Administratie.

Carl Hoefkens tussen de supporters

Hier zie je dat Carl Hoefkens geliefd is door de fans van Club Brugge en dat hij ook graag één van hen is.