Oude bekende smeert ex-RSCA-flop nederlaag aan met goal in 4-2 winst voor Afrikaans land

In Afrika zijn de kwalificaties begonnen voor het WK van 2026 dat zal plaatsvinden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. In die kwalificaties zijn ook heel wat spelers met een verleden in de Jupiler Pro League terug te vinden. In het duel tussen Zambia en Congo-Brazzaville stonden enkele oude bekenden aan de aftrap. Ex-Oostende-aanvaller Sakala mocht met Zambia het opnemen tegen Poaty (ex-Seraing) en ex-Anderlecht-flop Ganvoula. Zambia versloeg Congo-Brazzaville met 4-2.

Zambia vs Congo-Brazzaville

Ex-Anderlecht-speler Bubacar Sanneh beleeft voorlopig weinig plezier aan de WK-kwalificaties. Sakala en Ganvoula daarentegen blinken meer uit bij hun land. In de wedstrijd tussen Zambia en Congo-Brazzaville kwamen beide spelers tot scoren. Silvère Ganvoula scoorde voor Congo-Brazzaville, maar onder andere door een doelpunt van Fashion Sakala won Zambia nog met 4-2. Opvallend: tot begin november stond Paul Put aan het roer bij Congo-Brazzaville. Net voor de start van de WK-kwalificatiewedstrijden ruilde hij het Afrikaans land in voor de nationale ploeg van Oeganda.

Fashion Sakala

Fashion Sakala werd in 2021 als sterkhouder bij KV Oostende voor vier miljoen euro weggeplukt door Rangers. Afgelopen zomer ruilde de Zambiaan de Schotse competitie in voor de zandbak van Saoudi-Arabië om bij Al-Fayha zijn brood te verdienen. Voor zijn land laat hij nu dus zien dat hij zijn neus voor doelpunten nog niet kwijt is. Voor Zambia scoorde hij zeven doelpunten in 24 wedstrijden.

Silvère Ganvoula

Silvère Ganvoula verzamelde achttien caps voor Congo-Brazzaville waarin hij drie keer kon scoren. De spits streek in 2016 neer in ons land bij Westerlo. Amper een halfjaar later versierde Ganvoula een transfer naar Anderlecht, maar met maar drie doelpunten in zestien wedstrijden werd dat avontuur een flop. Na uitleenbeurten aan Westerlo, Mechelen, Cercle Brugge en Bochum trok hij in 2019 de deur van het Lotto Park definitief achter zich dicht. Hierna speelde de spits drie seizoenen voor het Duitse Bochum. Sinds deze zomer speelt hij bij het Zwitserse Youngs Boys waar hij drie doelpunten in twintig wedsrtrijden kon maken.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd tussen Zambia en Congo-Brazzaville.

Ook interessant