Vreemd: Anderlecht-flop van 8 miljoen bankzitter in eigen land bij Afrikaans voetbalkneusje

Bubacarr Sanneh zal bij veel supporters van Anderlecht ongetwijfeld nog bekend staan als 'de man van 8 miljoen'. Ondanks zijn prijskaartje werd de Gambiaanse verdediger een grote flop. Na zijn transfer naar Paars-Wit is de carrière van Sanneh bergafwaarts gegaan. De speler die in de zomer van 2018 voor acht miljoen euro door Anderlecht werd binnengehaald, heeft nu nog een marktwaarde van amper 100.000 euro. Ook bij de nationale ploeg van Gambia, toch geen topland, is hij uit de gratie gevallen. 

Bubacarr Sanneh Gambia

In 2013 maakte Bubacarr Sanneh, toen nog actief in eigen land, zijn debuut voor de nationale ploeg van Gambia. Op meer dan tien jaar verzamelde hij 38 caps voor zijn land. In Afrika zijn de kwalificaties voor het WK van 2026 al begonnen. In de eerste wedstrijd werd met 3-2 verloren van Burundi. Opvallend: Sanneh zat negentig minuten lang aan de bank gekluisterd. De verdediger lijkt zo ook in zijn thuisland steeds meer naar het achterplan te verdwijnen.

Bubacarr Sanneh Anderlecht 

RSC Anderlecht betaalde in 2018 maar liefst acht miljoen euro voor de Gambiaanse verdediger. Opvallend, want bij FC Midtjylland had Sanneh slechts een marktwaarde van 1,5 miljoen euro. De transfer in het tijdperk van Marc Coucke werd voor paars-wit helaas een flop. De Gambiaan speelde er amper negentien wedstrijden en werd al snel van de hand gedaan, met enorm kapitaalverlies tot gevolg. Hij werd door Anderlecht uitgeleend aan Göztepe, Oostende en Aarhus GF, maar mocht de club in 2021 transfervrij verlaten. De Deense club SönderjyskE pikte hem transfervrij op, maar dat avontuur duurde pas een slechts maanden.

Bubacarr Sanneh 2023/2024

Na verschillende periodes zonder club en vijf ploegen in vijf jaar tijd mocht Sanneh afgelopen zomer een proefperiode bij Beerschot doen. Ook dat werd geen succes en zo kon de speler die al een jaar zonder club zat verder zoeken naar een nieuw avontuur. Intussen heeft de speler een nieuwe club gevonden: het Bosnische Zvijezda. Daar lijkt het ook niet van een leien dakje te gaan, want na veertien wedstrijden staat de ploeg allerlaatste met slechts vijf punten. De club heeft een dramatisch doelpuntensaldo van -20 en 33 tegendoelpunten. Niet al te best voor een verdediger die ooit acht miljoen waard was.

Bekijk hier een video van Bubacarr Sanneh, toen nog bij Midtjylland:

Ook interessant