Gemiddeld 17 jaar oud: damesploeg uit 2de Provinciale is kampioen na 49/51, vorig jaar ook titel gepakt!

KVC De Toekomst Borsbeke is een ploeg uit Eerste Provinciale. Terwijl de herenploeg dominant eerste staat in haar reeks, moeten de twee damesploegen niet veel onderdoen. Zowel de eerste als tweede damesploeg staan namelijk ook aan de leiding. De ene is al kampioen, de andere nog net niet. Graag stellen we je even voor aan de tweede damesploeg van Borsbeke. Zij zijn kampioen geworden met een indrukwekende 49/51!

KVC De Toekomst Borsbeke

KVC De Toekomst Borsbeke is een Belgische voetbalclub uit Borsbeke bij Herzele (Oost-Vlaanderen). Ze spelen in het zwart en wit met het stamnummer 3324. De club werd in 1928 opgericht en staat gekend voor haar goed bestuur en vele jeugdelftallen. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan de dames binnen de club, zo zijn er twee damesploegen die goed meedraaien in de Provinciale reeksen. Hetzelfde kan gezegd worden over de KVE Drongen Dames.

Dominant kampioen

Terwijl de A-ploeg in Eerste Provinciale dit seizoen alles won, zijn ze nog niet zeker van de titel. Dat is de tweede damesploeg wel: in Tweede Provinciale B pakten zij de titel na een indrukwekkende 49/51. Zestien keer werd gewonnen, één keer gelijkgespeeld en nul keer verloren. Met honderd gemaakte goals en amper vijftien tegengoals hebben ze bovendien een indrukwekkend doelsaldo. Opvallend: vorig seizoen werd Borsbeke ook al kampioen in Derde Provinciale, toen zelfs zonder verliespunten. Het is duidelijk dat het damesvoetbal er in de lift zit!

Tweede damesploeg Borsbeke

Graag stellen we je ook even voor aan de sterspeelsters van dit kampioenenelftal: Jutta Geens, Xenia De Groote, Amber Denoyette, Veerle De Clercq, Nele De Clercq, Elize Van Impe, Julie Uyttersprot, Luna Van Heck, Silke Verleysen, Liesl Van Damme, Febe De Haese, Caitlin Van Der Snickt, Delphine Fonck, Hannah De Mulder, Liesa Quinteyn, Olaia Van De Woestijne en Jana Baeyens. De gemiddelde leeftijd is er amper zeventien jaar! KVC De Toekomst Borsbeke, een gezonde en ambitieuze club met een mooie toekomst voor zich!

kvc de toekomst borsbeke dames b

Er kwamen zelfs felicitaties van Gouden Schoen Nicky Evrard!

Net binnen