Wie is Rik Vercauteren, 21-jarige doelman van RSCA Futures en is hij familie van Frank?

Sinds dit seizoen spelen de RSCA Futures in de Challenger Pro League, de tweede afdeling van ons Belgisch voetbal. De paars-witte jonkies mogen voorlopig terugblikken op een geslaagd seizoen, want op de slotspeeldag van de reguliere competitie wisten ze zich zelfs te plaatsen voor de Promotion play-offs. Wie dat allemaal vanop de eerste rij mocht meemaken, is Rik Vercauteren. De jongeman is doelman bij de beloften van Anderlecht. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Rik Vercauteren van RSCA Futures?

Rik Vercauteren is een Belgische, actieve voetballer van Anderlecht die dit seizoen uitkomt voor de RSCA Futures, in de Challenger Pro League. Vercauteren is geboren op 8 juni 2001 en op moment van schrijven dus 21 jaar. Vercauteren is afkomstig uit Beveren en doorliep daar ook jarenlang de jeugdreeksen. In 2016 ruilde hij Waasland-Beveren echter in voor een avontuur bij Anderlecht. Daar werkte hij zich de laatste jaren op, waardoor hij nu bij RSCA Futures is beland. Hij stond er tot nu toe vijf keer onder de lat.

Rik Vercauteren Youth League en nationale ploeg

Jaren geleden maakte Vercauteren zelfs al zijn debuut in de UEFA Youth League. In het seizoen 2018-2019 stond hij vier keer tussen de palen, in de matchen tegen Admira Wacker en Dynamo Kiev. Hij slikte er toen vier doelpunten. In 2017 maakte Vercauteren ook al zijn debuut voor de Belgische U16, waarvoor hij twee wedstrijden keepte. Hij verloor van Japan, maar won wel 0-4 van Engeland. Vercauteren deelde er toen het veld met onder andere Nicolas Raskin.

Is Rik Vercauteren familie van Frank?

Een vraag die Rik Vercauteren logischerwijze heel vaak gesteld wordt, is of hij familie is van Anderlecht-icoon Frank Vercauteren. Het antwoord is echter zeer duidelijk: neen, Rik Vercauteren heeft geen familiebanden met Frank Vercauteren.