Wie is Ibrahima Sory Bangoura, een 19-jarige middenvelder van Jong Genk uit Guinee?

Ibrahima Sory Bangoura is een negentienjarige middenvelder van KRC Genk die momenteel uitkomt in de Challenger Pro League. De talentvolle speler uit Guinee klopt aan de deur van de eerste ploeg en zal volgend misschien wel minuten mogen maken. Tijd om hem wat beter te leren kennen, net zoals we dat eerder deden met Zeno Van Den Bosch van Antwerp!

Wie is Ibrahima Sory Bangoura?

Ibrahima Sory Bangoura werd op 5 januari 2004 geboren in Guinee en is op moment van schrijven negentien jaar oud. De defensieve middenvelder speelt bij de Limburgers sinds vorige zomer en heeft er een contract tot medio 2026. Genk plukte de talentvolle Afrikaan weg uit de Johnson Académie Sport (SARL) in Guinee. Op speeldag één van de Challenger Pro League stond Bangoura meteen in de basis. Op 14 augustus 2022 maakte hij toen de negentig minuten vol tegen KSK Lierse Kempenzonen (4-1 winst).

Jong Genk?

Bangoura speelde dit seizoen zo'n acht matchen niet mee in de Challenger Pro League, maar verder speelde hij quasi alles bij Jong Genk, de belofteploeg van KRC Genk in 1B. Voorlopig maakte hij nog geen minuten voor de A-ploeg, maar daar is de concurrentie natuurlijk moordend. Wij verwachten zeker dat Bangoura volgend seizoen, en dan zeker in de voorbereiding, wel zijn kansen zal krijgen. Tegen Atlético Madrid stond hij begin maart nog 90 minuten op het veld in de Youth League-partij en momenteel neemt hij met zijn ploeg deel aan de degradatie play-offs in de Belgische Eerste Klasse B. Bangoura speelt er met het rugnummer 70

Ook interessant