Nilis lovend over Belgisch toptalent: "Zonder blessure stond hij even ver als De Ketelaere"

De 20-jarige Yorbe Vertessen is dit seizoen helemaal aan het doorbreken bij PSV. Hij speelde dit seizoen al 28 wedstrijden voor de Eindhovenaren, alle competities meegerekend, en maakte al acht doelpunten. Ook voor de Belgische U21 legde hij er dit seizoen al twee in het mandje. Nog straffer: met zes goals in de Eredivisie is hij momenteel de topschutter van PSV in de hoogste klasse van Nederland.

Blessure

Toen Mark Van Bommel de trainer was van PSV enkele jaren geleden, nam hij Vertessen mee op winterstage. Daar liep de jonge Belg een spierblessure op waar hij toch een lange tijd mee heeft gesukkeld. Het heeft bijna twee jaar geduurd vooraleer hij weer helemaal fit was.

Luc Nilis over Yorbe Vertessen

Luc Nilis, de Belgische legende van PSV en Anderlecht, vertelde bij Het Laatste Nieuws hoe enthousiast hij is over Yorbe Vertessen. "Zonder blessures had Vertessen nu al op hetzelfde niveau als De Ketelaere gestaan. Het talent heeft hij altijd in zich gehad. Het heeft door die blessures alleen wat langer geduurd voor hij zich kon manifesteren. Ik had het een tijd geleden met Wesley Sonck ook nog over Yorbe. Die was ook heel enthousiast over hem", vertelde Luc Nilis bij HLN.

luc nilis wesley sonck psv eindhoven yorbe vertessen belgië belg rode duivels u21

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link