In januari nog in B-kern in JPL, nu speelt hij LaLiga aan flarden: nominatie voor speler van de maand!

Het kan soms heel erg snel gaan in de voetbalwereld. Vraag dat maar aan Selim Amallah. De Belgische Marokkaan was één van die vele spelers die overbodig was in januari. Wekenlang vertoefde hij in de B-kern van Standard en dus drong een transfer zich op. Enter Real Valladolid, dat één miljoen euro betaalde voor de middenvelder. Slechts enkele maanden later heeft die investering zich al bijna terugbetaald. Hij is er de laatste tijd bijzonder goed bezig in La Liga en dat werpt zo zijn vruchten af...

Selim Amallah speler van de maand La Liga

Het gaat Selim Amallah opnieuw voor de wind de laatste tijd. De Marokkaanse middenvelder is helemaal opengebloeid sinds zijn overgang naar Real Valladolid. In april was hij één van de drijvende krachten van de ploeg. Zo scoorde hij twee weken op rij, tegen Mallorca en Valladolid. Dat is La Liga ook niet ontgaan, want Amallah is één van de zeven genomineerden om speler van de maand te worden in Spanje. Hij staat er tussen mooie namen als Ronald Araujo, Antoine Griezmann & Marco Asensio. Binnenkort komen we te weten of hij effectief aan het langste eind trekt. Knap werk alleszins! Enig minpuntje: tegen Valencia moest Amallah donderdagavond geblesseerd van het veld.

Selim Amallah Real Valladolid

Onlangs was Amallah nog de grote man op het veld van Villarreal: hij opende al na drie minuten de score. Wat later gaf hij ook nog de assist voor de 0-2, wat hen de driepunter opleverde. Opvallend: zijn beide goals kwamen op assist van Cyle Larin, die overbodig was bij Club Brugge maar het uitstekend doet in Spanje.

"Goede minuten van Amallah, hij doet alles wat hij doet met intensiteit."

"Amallah gaf gisteren een masterclass. Zeker de beste speler van het team."

"Amallah heeft het team iets gegeven dat ik in jaren niet heb gezien."

"Amallah is top."

"Amallah, Hongla, Larin, Machis en Pezzolano zijn geweldige aanwinsten."

"Amallah en El Yamiq in mijn team, twee titanen!"

Ook bij Standard toonde Amallah bij vlagen zijn onversneden klasse: