Wie is Goodluck Igbokwe, 20-jarig talent van KAA Gent dat al 8 keer scoorde in Eerste Nationale?

Bij KAA Gent zaten ze even met de handen in het haar na de transfer van Ibrahim Salah naar Stade Rennes, maar een goede week later sprak niemand nog over de Marokkaanse Belg. Enter, Gift Orban. De Nigeriaan knalde zich in een paar weken al in de harten van de Buffalo-fans. Een Nigeriaanse groeibriljant. En daarover gesproken... Wist je dat ze bij Gent nog zo'n Nigeriaans talent hebben lopen? Maak kennis met Goodluck Igbokwe, spelend bij Jong KAA Gent.

Wie is Goodluck Igbokwe (Jong) KAA Gent? 

Goodluck Igbokwe is een Nigeriaanse, actieve voetballer van KAA Gent die uitkomt voor Jong KAA Gent in Eerste Nationale. Igbokwe is geboren op 26 juni 2002 en is op moment van schrijven twintig jaar. Gent plukte de spits in 2021 gratis weg bij Right2Win SA, in zijn thuisland. Een transfer met het oog op de toekomst, zo bleek. Igbokwe begon het seizoen nog vaak als invaller bij de Gentse beloften, maar is de laatste tijd niet meer weg te denken uit de basis. Met acht treffers is hij - samen met Cederick Van Daele, die onlangs debuteerde voor het A-elftal - de topschutter van de ploeg.

Goodluck Igbokwe Gent Nigeria

In zijn thuisland Nigeria wordt Igbokwe nog steeds van dichtbij gevolgd. Zo werd hij onlangs opgeroepen voor de nationale U23. Hij maakte er zelfs zijn debuut in de U23 Afrika Cup-kwalificatiematch tegen Guinee-Bissau. De jonge Super Eagles kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel, maar dat was wel nog wat beter dan het A-elftal. Zij verloren met 0-1 en deden een slechte zaak. Zien we Igbokwe binnenkort ook eens aan het werk bij de mannen van Hein Vanhaezebrouck?