Wie is Ibrahim Salah, de 21-jarige Marokkaanse Belg van Rennes en begin dit seizoen nog bij KAA Gent?

Ibrahim Salah is een 21-jarige Belg met Marokkaanse roots. Afgelopen winter verliet hij KAA Gent voor Stade Rennais, een Franse ploeg dat maar liefst drie miljoen euro op tafel legde. Dat de jonge aanvaller na een handvol wedstrijden als profvoetballer al een toptransfer maakte voor zo'n som, verraste veel voetballiefhebbers. Maar het zegt natuurlijk ook wat over het talent dat Salah bezit. Tijd om deze Marokkaanse Belg wat beter te leren kennen.

Wie is Ibrahim Salah?

Ibrahim Salah werd geboren op 30 augustus 2001 in Saint-Josse-ten-Noode, maar heeft Marokkaanse roots. De nu 21-jarige aanvaller kan zowel op de flank als in de spits spelen en is bezig aan zijn eerste seizoen als volwaardige profvoetballer. Opgeleid werd hij bij KV Woluwe-Zaventem, Union Saint-Gilloise en Beerschot, maar uiteindelijk zat hij op jonge leeftijd twee jaar zonder club.

Debuut voor KAA Gent

KAA Gent bracht uiteindelijk redding en haalde de toen 19-jarige Salah transfervrij binnen. De bedoeling was aanvankelijk om hem bij de beloften in te zetten, maar eind 2021 tekende Salah al zijn eerste profcontract. In de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 kreeg hij zijn kans en zijn officiële debuut voor de A-ploeg zou volgen op 7 augustus 2022. In de 33ste minuut mocht hij toen invallen tegen het gepromoveerde Westerlo. Een maand later kreeg hij zijn eerste basisplek tegen Zulte Waregem. In het begin van het seizoen speelde Salah zelfs nog met de beloften mee in Eerste Nationale.

Transfer naar Stade Rennes

Ibrahim Salah scoorde zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro Leeague op 13 november 2022. Op het veld van KV Kortrijk scoorde hij toen meteen twee keer. Meteen werd zijn contract opengebroken tot 2026. Toch speelt Salah momenteel niet meer voor de Buffalo's, maar wel voor Stade Rennais. Zij plukten hem in januari 2023 weg uit de Ghelamco Arena. Salah is geen bassispeler bij de Franse subtopper, maar mocht wel al geregeld invallen. In de Europa League scoorde hij zelfs al een doelpunt tegen Shakhtar Donetsk. Bij Rennes staat hij aan de zijde van onder meer Jérémy Doku en Arthur Theate.

Belgische of Marokkaanse nationale ploeg?

Ibrahim Salah heeft een dubbele nationaliteit: Belgisch en Marokkaans. Dat wil zeggen dat hij voor twee landen kan opgeroepen worden. Toch zal de jonge aanvaller niet voor ons land kiezen, dat liet hij al blijken in een interview. Verder werd Salah recent opgeroepen voor de Marokkaanse nationale ploeg. Van zodra hij zijn officieel debuut maakt voor de Noord-Afrikaanse ploeg, is er geen weg meer terug en zijn de Rode Duivels sowieso een goudhaantje kwijt!

Ook interessant