Wie is Cederick Van Daele, 22-jarig talent dat KAA Gent naar volgende ronde Conference League schoot?

Donderdagavond was er ééntje die de fans van KAA Gent wellicht nog even zullen onthouden. De Buffalo's moesten - in de Conference League - in de eigen Ghelamco Arena een 1-0 nederlaag uit de heenmatch tegen Qarabag zien weg te poetsen. En dat deden ze ook! Gift Orban was alweer op de afspraak. Het draaide echter uit op penalty's en daarin was KAA Gent te sterk. De beslissende strafschop werd genomen door een naam die niet erg bekend in de oren klinkt: Cederick Van Daele. Leer de jongeling hier wat beter kennen!

Wie is Cederik Van Daele KAA Gent?

Cederick Van Daele is een Belgische, actieve voetballer van KAA Gent die dit seizoen uitkomt voor de beloften van Gent in Eerste Nationale. Van Daele werd geboren op 25 augustus 2000 en is momenteel dus 22 jaar. De fans van blauw-wit schrokken zich wellicht een hoedje toen Vanhaezebrouck de jongeman in de verlengingen in de strijd smeet. Van Daele haalde in de Jupiler Pro League de selectie nog niet, maar scoorde wel al in de Croky Cup tegen Dessel Sport. De linkerflank is dit seizoen aanvoerder van de beloften en heeft een heerlijke linker. En daar had de Gent-trainer duidelijk, met recht en rede, vertrouwen in. Van Daele knalde de bal prachtig in het zijnetje en bracht de Ghelamco in vervoering.

Cederick Van Daele Jong Gent

Van Daele voetbalt al jaren in de Arteveldestad en draagt dit seizoen de aanvoerdersband bij Jong KAA Gent in Eerste Nationale. Hij doet het daar erg goed: in negentien wedstrijden deed hij al zes keer de netten trillen. Helaas lag hij enkele weken in de lappenmand met een hamstringblessure, met een 4 op 15 tot gevolg voor de beloften. Van Daele moet op z'n 22e nog wachten op zijn Jupiler Pro League-debuut, maar is intussen wel een volksheld door zijn penaltytreffer. In maart 2021 tekende hij een contract bij Gent, dat nog loopt tot komende zomer.

Net binnen