Wie is Matisse Didden, Belgisch talent dat al debuteerde voor KRC Genk in de Jupiler Pro League?

Sinds jaar en dag staan ze bij KRC Genk garant voor de opleiding van tal van toptalenten. Denk maar aan al die grote namen die er de laatste jaren zijn gepasseerd. Daar bouwen ze ook nu nog aan verder. Met El Khannouss plukken ze alweer de vruchten van een goede structuur. Bij Jong Genk - dat uitkomt in de Challenger Pro League - spelen ook nog een pak talentjes. Eén daarvan is Matisse Didden. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Matisse Didden KRC (Jong) Genk?

Matisse Didden is een Belgische, actieve voetballer van KRC Genk die dit seizoen uitkomt voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Didden is geboren op 8 oktober 2001 en momenteel dus 21 jaar. De centrale verdediger, geboren in As, speelde in het verleden nog voor Bocholter VV en Patro Eisden Maasmechelen. Bij die laatste debuteerde hij al op 16-jarige leeftijd in Eerste Nationale, onder coach Guido Brepoels. Dat was Genk niet ontgaan, zij plukten hem datzelfde jaar nog weg en stalden hem bij de U18. Dit seizoen is hij, met zeventien matchen op de teller, een vaste waarde bij Jong Genk in de Challenger Pro League.

Matisse Didden debuut en profcontract

Didden ontwikkelde zich de laatste jaren goed - zo was hij al aanvoerder in de Youth League - en werd daar twee keer mee beloond met een contractverlenging. Een jaar geleden zette hij zijn handtekening onder een contract tot 2025. Wouter Vrancken ziet het ook wel in de youngster. Hij liet hem dit seizoen zelfs al debuteren in de Jupiler Pro League: op speeldag zes mocht hij enkele minuutjes opdraven in de 0-4 overwinning op het veld van Seraing. Daarna haalde hij nog enkele keren de selectie, maar door de stevige concurrentie bij de koploper kregen we hem niet meer te zien.