Einde in mineur! 2 grote namen degraderen met DEZELFDE club … ex-Barcelona, Milan en Man City

Er zijn zo van die spelers die bij heel wat topclubs hebben gespeeld en op iets latere leeftijd gaan uitbollen bij een iets mindere club. Kevin-Prince Boateng en Stevan Jovetic zijn hier voorbeelden van. Twee gerespecteerde namen uit het voetbal degraderen dit seizoen jammer genoeg met Hertha BSC, waar ook Rode Duivel Dodi Lukebakio speelt. Voor de Ghanees is het zelfs zijn laatste seizoen. Hij hangt zijn voetbalschoenen aan de haak en neemt afscheid met een wrang gevoel ondanks te mogen terugkijken op een fantastische carrière. 

Hertha BSC degradatie

Voor de Bundesliga-club, waar Rode Duivel Dodi Lukebakio één van de sterkhouders is, was het een rampseizoen. Met de laatste speeldag in het vooruitzicht kunnen ze zich niet meer redden en degraderen ze naar de Duitse Tweede Klasse. Met 26 punten uit 33 duels zijn ze te licht bevonden voor de Bundesliga. Grote namen als Kevin-Prince Boateng en Stefan Jovetic konden de degradatie niet mee verhinderen. Toch een pijnlijk seizoen voor beide heren en de gehele Duitse club.

Kevin-Prince Boateng einde carrière

Iedereen zal hem ongetwijfeld wel kennen. De Ghanees speelde voor tal van topclubs zoals Tottenham Hotspur, FC Barcelona en Borussia Dortmund. De meeste duels (114) speelde hij voor AC Milan, waar hij zijn gloriedagen beleefde. Bij zijn huidige en laatste club Hertha speelde hij 91 wedstrijden. Zijn allerlaatste voetbalseizoen eindigt in mineur doordat Hertha zich niet wist te redden. Dit seizoen speelde hij 16 duels in de Bundesliga waarin hij geen enkele keer raak trof. Toch een ietwat pijnlijke manier om een mooie carrière op zo'n manier te zien eindigen aangezien hij deze zomer stopt met voetballen. 

Stevan Jovetic Hertha

Een andere grote naam bij de degradant is Stevan Jovetic. Hij speelde dan weer zevetien Bundesliga-wedstrijden en wist vier keer te scoren. De spits zullen de meesten onder ons kennen van zijn periode bij Fiorentina, waar hij 134 partijen verzamelde. Ook speelde hij nog voor de twee Champions League-finalisten. Bij het team van Romelu Lukaku (Inter Milan) speelde hij 33 duels en voor Manchester City 44. Ondanks dit mooie palmares aan ploegen kon hij Hertha niet echt meehelpen aan een verlengd verblijf. De 33-jarige spits uit Montenegro zijn contract loopt eveneens af eind juni dus is de vraag welke club hem zal oppikken deze zomer als Hertha beslist zijn contract niet te verlengen. 

Velen onder ons zullen Kevin-Prince Boateng herinneren aan dit fabelachtige doelpunt voor AC Milan tegen FC Barcelona: