Ex-JPL-sensatie schiet Franse ploeg virtueel Europa in met 2 goals, fans worden GEK: "Clublegende!"

Tussen 2018 en 2020 speelde er in de Ghelamco Arena een echt pareltje. Zijn naam? Jonathan David. De Canadees scoorde 37 keer voor Gent en verhuisde naar Lille voor een slordige 27 miljoen euro, nog altijd de tweede duurste uitgaande transfer ooit in de JPL. Ondertussen is David al bezig aan z'n derde seizoen in Rijsel en is hij helemaal aan het ontbolsteren. Zaterdag stond hij alweer twee maal aan het kanon - zij het met twee penalty's - en zette zijn teller daarmee op 24 treffers, 26 over alle competities. 

Jonathan David vs Nantes

Het mogen dan wel 'slechts penaltygoals' zijn, toch zijn David's treffers levensbelangrijk in de strijd om Europees voetbal: dankzij hem steekt Lille Monaco voorbij in de stand en grijpt het zo virtueel dat laatste, felbegeerde Europese ticket. De fans van Lille waren dus door het dolle heen dankzij de prestatie van hun Canadese wonderspits. Wij bundelden enkele van hun tweets.

"Ik hou van je, Jonathan David!"

"Bedankt, Jonathan David!"

"Jonathan David, legende van Lille! Je mag in vrede vertrekken, we houden van je!"

"Wereldmatch van Jonathan David, kom op!"

"Jonathan David, ik hou van je!!! Ja hoor, Lille wil Europees voetbal spelen en zal dat ook doen!"

Jonathan David vs Auxerre

Enkele speeldagen geleden was David dankzij zijn doelpunt nog de grote held in de wedstrijd tegen Auxerre. Ook toen waren de fans dus bijzonder te spreken over hem.

Jonathan David Lille bijna topschutter

https://voetbalflitsen.be/nieuws/ptzas8/als-kapitein-leicester-fans-hebben-bizarre-mening-over-tielemans-na-eerste-zege-in-10-duels

https://voetbalflitsen.be/nieuws/ptzas8/als-kapitein-leicester-fans-hebben-bizarre-mening-over-tielemans-na-eerste-zege-in-10-duels

Jonathan David Lille bijna topschutter

Jonathan David vs Lyon

Eerder dit seizoen scoorde David ook al een hattrick tegen Lyon. Het hoeft niet gezegd dat de fans toen al verliefd waren.

"Jonathan David, ik hou heel veel van die jongen"

"Heerlijk hoe David er drie in het mandje legt"

"Dat Jonathan David dit seizoen Mbappé passeert in de topschuttersstand van de Ligue 1 is heel mooi"

Ook voor zijn land pikt David geregeld zijn goaltje mee:

Ook interessant