Anderlecht-fans lachen zich te pletter na 6-0 vernedering voor Standard: "Game, set, match!"

Zaterdagmiddag stond één van de toppers van het weekend op het programma. Antwerp wilde de nederlaag tegen Porto wegspoelen tegen een Standard dat na een zwakke competitiestart aan de betere hand leek. Het zou echter maar één club zijn die dominant en aantrekkelijk voetbal op de mat zou brengen.

Anderlecht-fans over Standard

Na 40 minuten spelen stond de thuisclub al 4-0 voor en waren de drie punten al op zak. Vincent Janssen was na zijn goal tegen Genk ook in deze wedstrijd trefzeker. Ook Ekkelenkamp en Muja vond voor rust de netten. De 4-0 voorsprong bleef lang op het bord staan, totdat 17-jarig toptalent George Ilenikhena tussen de lijnen kwam. Vijf minuten na zijn invalbeurt scoorde hij de 5-0. Enkele minuten voor tijd maakte uitblinker Balikwisha er een tennisscore van: 6-0, game, set, match. Heel wat fans van de Rouches waren niet te spreken over de vernedering en leggen de schuld bij Hoefkens. Naast de RAFC-fans, was ook de Anderlecht-aanhang enthousiast over dit resultaat. Op X lachten de Brusselaars zich te pletter om hun rivaal. Voetbalflitsen bundelde enkele reacties:

"Als je dat 5e doelpunt ziet, hebben de spelers Hoefkens dan laten gaan?"

"Ik kom thuis en zie de score voor #antsta. Dat is een drankje waard! Proost jongens"

Bekijk hieronder hoe Antwerp-fans Kevin Janssens en Erik Van Looy de overwinning vierden: